CIUREL, CEO: "Datele ANAF indică o datorie care a fost achitată la termen"

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 22 octombrie 2015

"Datele ANAF indică o datorie care a fost achitată la termen"

Actualizare 18:23 Gelu Diaconu: "Amestecarea ANAF într-o conjuraţie universală împotriva CE Oltenia frizează «patologicul»"

ANAF transmite, prin intermediul unui comunicat de presă, că a luat act de poziţia directorului CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, şi că amestecarea ANAF într-o conjuraţie universală împotriva societăţii "frizează patologicul".

"Am luat act de poziţia domnului director general Laurenţiu Ciurel şi de nemulţumirea acestuia. Amestecarea ANAF într-o conjuraţie universală (parchete, organizaţii ecologiste, companii concurente) împotriva CE Oltenia frizează patologicul. Înţelegem că ne va reclama superiorilor pentru că ne facem datoria şi respectăm legea. Probabil că vor fi multe reclamaţii de-acum încolo, întrucât vor primi somaţii de plată de fiecare dată când nu-şi achită datoriile. Toţi contribuabilii sunt egali în faţa legii, iar astfel de intimidări la adresa angajaţilor unei instituţii a statului român sunt valabile în altă parte, nu în România anului 2015", a declarat Gelu Ştefan Diaconu, preşedintele ANAF.

De asemenea, ANAF precizează în comunicat:

"1. Comunicarea somaţiei de plată reprezintă prima etapă a executării silite.

2. La data de 30.06.2015, Complexul Energetic Oltenia figura în executare silită pentru obligaţii fiscale scadente la data de 25.05.2015. S-a emis somaţia nr. 23, comunicată societăţii la data de 18.06.2015. Aceasta a fost achitată până la data de 17.08.2015.

3. Prin urmare, datele prezentate pe site-ul ANAF sunt corecte, pe site fiind specificat faptul că se publică Lista contribuabililor mari care înregistrează obligaţii restante la bugetul de stat la data de 30.06.2015.

4. De asemenea, subliniem faptul că ANAF a mai emis către CE Oltenia un număr de 4 somaţii în intervalul 15.07.2015 - 06.10.2015, pentru obligaţii fiscale restante, pe care societatea le-a achitat până pe 20.10.2015.

5. În prezent, Societatea Complexul Energetic Oltenia nu mai figurează cu obligaţii fiscale restante la bugetul general consolidate".

(S.A.)

------------

Datele ANAF care indică faptul că producătorul de energie Complexul Oltenia (CEO) are o datorie de 24 de milioane de lei la bugetul de stat reflectă situaţia de la şase luni, susţine directorul general al companiei, Laurenţiu Ciurel.

Potrivit Agerpres, domnia sa susţine că a discutat situaţia cu ministrul Energiei Andrei Gerea, care urma să obţină lămuriri de la ANAF, întrucât a fost sunat de zece bănci, care i-au spus că vor retrage liniile de finanţare dacă CEO are conturile blocate şi au cerut mai multe asigurări şi garanţii.

Laurenţiu Ciurel a explicat: "Compania nu înregistrează, în prezent, datorii către bugetul de stat şi nu a fost niciodată în situaţia de a fi executată silit de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). Respectiva datorie a fost achitată de către companie în termenul prevăzut de lege, în prezent societatea având de plătit doar contravaloarea taxei pe stâlp pentru cea de-a doua parte a anului. În iulie, am avut o înţelegere cu Ministerul Finanţelor Publice, pentru că urmau să fie capitalizate primăriile debitoare la noi cu bani pentru combustibil şi puteam să facem nişte stingeri de datorii istorice prin compensare la bugetul de stat. Ne-au lăsat cu nişte datorii cu banii pe jumătate de lună. Noi plătim la bugetul de stat în jur de 50 de milioane lei pe lună. Au rămas atunci 20 de milioane de lei ca să pot compensa cu Timişoara şi cu Arad. Asta a fost acea întârziere de care a ştiut toată lumea. Nu se pune problema să fi avut datorii la bugetul de stat".

Directorul CEO a mai afirmat că societatea mai figurează cu taxa de stâlp neplătită, dar aceasta se achită de două ori pe an, începând din ianuarie până în martie şi din septembrie până la sfârşitul anului.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb