Civil Aviation Group cumpără Air Moldova

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 octombrie 2018

Civil Aviation Group cumpără Air Moldova

Compania Civil Aviation Group SRL, din care face parte operatorul aerian român Blue Air, a oferit 50 de milioane de lei moldoveneşti pentru societatea naţională aeriană Air Moldova

Compania Civil Aviation Group SRL, din care face parte operatorul aerian român Blue Air, a câştigat procesul de privatizare a companiei aeriene naţionale a Republicii Moldova, Air Moldova, oferind preţul de 50 de milioane de lei moldoveneşti.

Potrivit unui comunicat al Blue Air, Civil Aviation Group a preluat şi datoriile Air Moldova, de circa 1,2 miliarde de lei moldoveneşti.

Noul acţionariat precizează că menţine actualul program de zbor al Air Moldova, iar prioritatea este recâştigarea încrederii clienţilor pentru ameliorarea performanţelor comerciale.

"Accesul la tehnologie IT de ultimă generaţie, dezvoltarea infrastructurii şi modernizare flotei, alături de experienţa în industria aviatică a operatorului român vor deschide noi orizonturi pentru Air Moldova şi vor crea premisele dezvoltării sustenabile, oferind noi oportunităţi pentru tineri, să descopere cariera într-una dintre cele mai dinamice industrii", precizează documentul citat.

Civil Aviation Group SRL este formată din compania aeriană românească Blue Air, alături de un grup de investitori din Republica Moldova.

În anul 2017, la bordul aeronavelor Blue Air au călătorit peste 5 milioane de pasageri în 16 ţări din Europa. Cu o flotă de avioane Boeing 737, Blue Air a deservit în acest an peste 100 de rute. Pentru anul 2019, Blue Air aşteaptă livrarea a 12 aeronave noi de tip Boeing 737 MAX 8.

Fondată pe 1 ianuarie 1993, Air Moldova este cel mai mare operator aerian pe piaţa moldovenească, deţinând circa 50% din transporturile aeriene de pasageri şi are conexiuni cu ţările din Comunitatea Statelor Independente şi din Uniunea Europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb