CLAUDIA SOFIANU, EY ROMÂNIA: "Ţara noastră încă prezintă interes pentru investitorii străini"

Ramona Radu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 octombrie 2018

"Ţara noastră încă prezintă interes pentru investitorii străini"

Fiscalitatea accesibilă, disponibilitatea şi calitatea forţei de muncă reprezintă considerentele pentru care ţara noastră a fost în atenţia investitorilor străini, care şi-au fixat aici "shared service" center-uri, a afirmat, ieri, Claudia Sofianu, Partener, liderul Diviziei de impozit pe venit şi contribuţii sociale în cadrul EY România.

Domnia sa a adăugat că România va rămâne de interes pentru aceştia, chiar şi după majorarea salariului minim de anul viitor, a declarat, ieri, Claudia Sofianu, Partener, liderul Diviziei de impozit pe venit şi contribuţii sociale, EY România.

Domnia sa a declarat, ieri: "Noi ne aşteptam la astfel de creşteri, deoarece România, într-un ritm mai alert sau mai puţin alert, se îndreaptă spre o altă situaţie decât era acum 30 de ani şi un oarecare progres, pe care în unele perioade îl resimţim mai mult sau mai puţin. La modul cel mai concret, România a fost de interes pentru investitorii străini, în afară de multinaţionale ca noi, care activăm în zona asta, pentru setarea de shared service center-uri. Pe investitorii străini nu i-a atras numai fiscalitatea, ci şi disponibilitatea şi calitatea forţei de muncă. Cam astea au fost cele mai importante considerente. În consecinţă, la clienţii noştri vedem două tipuri de astfel de aranjamente: un aranjament (un shared service center) în Asia care face activităţi de rutină, de procesare, fără foarte multă valoare adăugată; ce au în România, ce se face aici, este puţin mai avansat, la nivelul următor. Ţinând seama de nivelul salariului minim în România, chiar şi de cel anunţat pentru anul viitor, faţă de restul Uniunii Europene, părerea mea este că suntem, în continuare, de interes, luând strict argumentul acesta în considerare. În ceea ce priveşte salariul minim, noi discutăm, până la urmă, de 500 de euro".

Interesul investitorilor străini există, momentan, a mai precizat domnia sa, însă crede că în următorii ani acesta va scădea "pentru că va fi combinaţie între disponibilitatea forţei de muncă şi creşterea fiscalităţii (a costurilor)".

Domnia sa a explicat: "Să nu uităm, totuşi, că Polonia este singura ţară din fostul bloc sovietic considerată dezvoltată, iar ce spun colegii polonezi despre noi este că suntem cam unde erau ei acum 10-15 ani. Deci, este posibil ca, în 10-15 ani, peisajul românesc să arate puţin altfel, în măsura în care vom mai avea, în continuare, forţă de muncă disponibilă".

Potrivit Claudiei Sofianu, biletele/tichetele de valoare ar putea fi exceptate, în viitor, şi de la plata impozitului, nu doar de la plata contribuţiilor sociale. Reprezentanta EY România a mai spus: "Astfel, acestea ar fi cam printre singurele beneficii acordate salariaţilor cu regim fiscal favorabil sau cu taxare zero. Aşteptăm normele metodologice pentru aplicarea acestei legi, dar nu am văzut, încă, un proiect".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7792
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8884
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.7614

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb