Claudiu Năsui: "Niciun salariu la stat nu trebuie să-l depăşească pe cel al preşedintelui României"

I.A.
Politică / 27 aprilie 2023

Claudiu Năsui: "Niciun salariu la stat nu trebuie să-l depăşească pe cel al preşedintelui României"

Deputatul USR Claudiu Năsui a anunţat depunerea unui proiect de lege în Parlament pentru plafonarea salariilor la stat şi critică intenţia coaliţiei PSD-PNL de a umple gaura pe care a făcut-o în bugetul de stat prin noi taxe care trebuie plătite de români, potrivit news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă al USR, Claudiu Năsui a declarat: "Este absolut inacceptabil ca PSD şi PNL să umple gaura pe care au găsit-o în bugetul proaspăt votat prin a pune mâna mai profund în buzunarele românilor. Domnul Ciolacu a avansat ideea supraimpozitării salariilor de la stat care depăşesc salariul preşedintelui României, dar a spus că ar fi neconstituţional şi că ar trebui aplicată şi asupra celor din privat. Cei din privat nu sunt plătiţi din bani publici, ci din munca lor, din banii pe care îi fac de la clienţi şi de la oamenii care le cumpără bunurile şi serviciile".

El a mai atras atenţia că nu e nevoie de supraimpozitare în cazul salariilor mari de la stat, e nevoie doar de schimbarea regulilor de salarizare, pe baza unui principiu de bun simţ, care trebuie integrat în legea salarizării unitare - niciun salariu la stat nu trebuie să-l depăşească pe cel al preşedintelui României.

Conform sursei citate, Năsui a afirmat: "În prezent avem o serie întreagă de bugetari care au salarii mult peste salariul preşedintelui României, la ASF, ANRE şi alte instituţii care şi-au putut stabili singure nişte salarii astronomice. Şi nu doar ei. Cel mai bine plătit bugetar din România era într-un Institut Naţional de Cercetare-Dezvoltare şi avea 36.000 de euro pe lună, mai mult decât preşedintele SUA. Lucrurile acestea sunt posibile tocmai fiindcă că nu avem această regulă în sistemul bugetar, ca atunci când eşti plătit din bani publici, trebuie să ai un salariu care să fie limitat la nivelul salariului preşedintelui României".

Claudiu Năsui mai spune că prin votarea acestui proiect de lege în Parlament, România va avea o lege care e şi constituţională şi care ar rezolva şi problema găurii de la buget.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. 36.000 euro/luna, 4 MILIOANE EURO/AN, salariu de bugetar pe care si l-a stabilit singur... A trebuit sa vina gaura asta de 20 mld ca sa veirfice cineva. Bugetul Romaniei e swa iter.

    NORMAL! DAR SI LA STAT SI LA PRIVAT.

    Pai ce zice domnul de sus a mai fost pe rimpuk comunismului… Se duceau astai cu marirea la Nicu si nu aveau voie sa traca oameni cu salariu mai mare a a lui. Unii pacaleau rapoartele caci duceau foile cu salariile de baza ce erau sub Ceausescu dupa ce semna marirea odata la 1-3 ani; baietii destepti ce rupeau si atunci ciordeala in sistem aveau real salarii in mana (platite diferentele in cash) de 2-3-4ori peste presedinte.

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb