CLAUDIU NĂSUI: "Ura către profit este una specifică socialismului"

S.B.
Politică / 1 februarie 2023

"Ura către profit este una specifică socialismului"

Deputatul USR Claudiu Năsui, a declarat miercuri în emisiunea Proiect de Ţară România, de la Prima News TV, despre taxa de solidaritate propusă de PSD, că ura către profit, către mecanismele acestea de piaţă este una specifică socialismului şi va duce la plecarea investitorilor, informează news.ro.

"Cine credeţi că va mai veni să facă investiţii cu o clasă politică atât de haotică?", a mai spus Năsui.

"Este foarte uşor să goneşti investitorii dintr-o ţară, să le faci viaţa amară, să tot creşti cheltuielile, să pui pensiile speciale, apoi să să creşti pensiile speciale şi numărul de pensionari speciali şi apoi să spui dragi români, fiţi solidari cu noi. Ce credeţi că se va întâmpla cu o taxă pe cifra de afaceri? Ce credeţi că vor face firmele? Toată economia ar fi afectată", a spus Claudiu Năsui.

El a arătat că "impozitarea muncii este aberant de mare în România, mai ales pe salariile mici".

"Dar cine a crescut impozitarea? (..) Când e greu în economie nu iei mai mult, trebuie să dai. Dacă există dorinţa aceasta de reducere a impozitării muncii, noi avem o propunere, se numeşte zero taxe pe salariul minim, o sumă egală care rămâne angajaţilor", a afirmat Năsui.

Deputatul USR a arătat că prin astfel de măsuri de taxare "vom goni investitorii serioşi şi vor rămâne speculanţi", adăugând că nicio ţară din lume nu s-a dezvoltat cu taxe mai mari.

"Ura către profit, către mecanismele acestea de piaţă este una specifică socialismului şi economiilor planificate central. Nu face decât să gonească investiţiile. OMV ar trebui să facă acea mare investiţie în Marea Neagră. Cine credeţi că va mai veni să facă investiţii cu o clasă politică atât de haotică şi cu care nu îţi poţi face un plan pe cinci ani. (..) Vă garantez că investiţiile nu se vor face", a mai comentat Năsui.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Brăila, că este momentul să avem o economie bazată pe producţie, nu pe consum, de a veni iarăşi cu un program de guvernare corect, care va prelua ce nu s-a reuşit acum din programul de guvernare al coaliţiei.

El a anunţat că nu vor exista impozite mai mari la capitalul românesc, la IMM-uri, la Horeca, precizând că este corect ca şi companiile mari, care activează în România, să plătească la fel ca şi companiile româneşti, cel puţin 1% din cifra de afaceri.

Opinia Cititorului ( 21 )

  1. Cum ura catre profit? Traduci din alta limba sau nu stii limba romana la un nivel decent? Neomarxismul pe care USR si tu il reprezentati este DE STANGA!! Nicio legatura cu profitul si nici cu URA FATA DE PROFIT. Ca va place profitul este evident, de aceea va dati de dreapta. Hai ca imi piers timpul cu tine.

    1. Ura si la gara! Cand nasucul este mic, nu miroase niciun pic.

      Ura catre profit? Stau si ma intreb (ma si crucesc!) cu ce mijloace/ mecanisme crede ilustrul chiulangiu de la orele de gramatica ca va indrepta/ poate duce ura catre profit? 

      Ca nu cumva sa-si forteze prea mult intelectul si sa-si scada profitul politic ii recomand cateva ore de meditatii, pot fi si pe teme filozofice dar mai ales economice, ca sa ajunga sa inteleaga ca romanii, daca cumva au o ura in legatura cu profitul o au impotriva profitului pe cai necinstite si nicidecum catre profit.

      Profit de mana "intinsa" de domnul Nasuc mic si intreb: altfel qui prodest profitul? 

    Nu, ura catre profituri facute prin jecmanirea populatiei si pe nepasarea institutilor statului. Confuzi intentionat profitul facut corect cu jecmanirea de acum. OMV scoate petrolul din Romania cu 13 dolari barilul cu redeventa de 3% pe care nu indraznesc sa o creasca USR, PSD, PNL si UDMR. In schimb este foarte bine ca este saracita si jecmanita populatia. Gandire de doi bani a USR. Cum justifica aceste companii cresterea exagerata a preturilor daca lor nu le-a crescut costul de productie.

    1. Petromul are profit de 10 mld lei si a platit catre stat taxe si impozite de 20 mld lei. Nu am putea spune ca statul nu si-a luat partea leului din aceasta activitate, desi nu contribuie cu nimic la ea. Statul incaseaza mult mai mult decat compania si actionarii (pentru ca o parte din cele 10 mld va merge la actionari, iar restul va ramane companiei, in ambele cazuri sumele fiind mult mai mici decat cele 20 mld lei incasate de stat).

      Nu incasarile statului sunt problema noastra, a romanilor, pentru ca ele sunt substantiale, ci ceea ce face statul cu banii incasati la buget, si-anume nimic de calitate, nimic eficient, ci doar multa risipa. Asta este marea noastra problema - modul in care statul consuma banii de la buget. 

      Franț, România are cele mai mici venituri raportat la PIB, tradițional, de vreo 16 ani, de când suntem în UE. :)

    OMV sa vina cu bani de la el de acasa nu sa jecmaneasca populatia ca sa faca el investitii. Daca nu ii convine sa plece. Nationalizam Petrom! AFARA CU OMV DIN TARA!

    1. Zi-i asta si lui Radu Capru , roman care a spijinit scoaterea banilor din tara...

      Vezi importul prin terte maini , cu comenzi catre Turich, Viena , Londra ( OMV) etc.  

      In petrom , s-a platit taxa de management??? ( catre OMV Viena???)

      Urmeaza! 

      Da NATIONALIZATI MAMA VOASTRA DE HOTI. SCOATETI BANUL DIN BUZUNAR SI CUMPARATI ACTIUNILE PETROM , FIE ALE VOASTRE TOATE.

    Nu stii romaneste... Grav!!!

    Dar , trecand peste asta, orice marja de profit peste o medie europeana este specula ordinara!

    Cine sustine altceva , este un mare BOU! 

    1. Pai media aceea s-a facut intre ani buni si ani slabi. 2020 a fost un an foarte foarte slab pt Petrom si alte companii. Problema lor. Acum cand au un an bun sa-i jumulim!! Apoi la anul daca e slab anul problema lor! Pai jos labele bai HOTILOR si la munca sa-ti iei actiuni Petrom daca vrei sa ai parte si de profituri bune si de profituri slabe. TE-A PUS CINEVA SA CIRCULI CU MASINA DACA NU TI-AI PERMIS BENZINA??? MARS CU TRAMVAIUL, BICICLETA. NIMENI NU TI-A BAGAT MANA -N BUZUNAR.

      De-asta sunt preturi mari ca nimeni n-a renuntat la masina. Ia sa se fi golit strazile sa vezi ca scadeau si preturile. Dar soselele sunt pline mai sa ne urcam unii peste altii ca gandacii. ASA CA CIOCU MIC PETROM E FIRMA PRIVATA CU ACTIONARI 49% ROMANI, si cel mai mare contribuabil la bugetul de stat an de an. 

    SUNT NORMALE, INSA, DISPRETUL SI URA PENTRU PROFITUL NECINSTIT, ILEGAL SI NETAXAT.

    1. cum netaxat ma javra. Petrom a platit cele mai mari taxe din Romania, dupa BAT(cei cu tutunul).

      Hei, esti bine? Sau esti frustrat ca SNP-ul nu a impartit cu voi actionarii profitul cel gras/istoric.

      V-a lasat cu mana intinsa la 10%, restul e pentru jupani naivilor. 

    Colectia comentatorilor orco hauristica pzedistica loveste din Nou! Iar au iesit la iveala tot felul de convingeri comustoide. Pzd ul nici macar comunist nu e ca altfel nu ar exista pensii speciale, e doar o jecmaneala care s-a schimbat putin fata de anii 90 dar tot asa sulfurosi au ramas.

    1. Usereaua leșinată la sub 10% s-a gândit să dea o lovitură de imagine, jignind inteligența electoratului. Să nu taxăm profiturile conjuncturale, speculative pentru că soțiile noastre lucrează la OMV. :)

      Pentru ca avem actiuni Petrom ma comunistule, ceea ce ai putea sa-ti cumperi si tu, in loc sa stai cu mana-ntinsa.

      Probabil d-na care te-a făcut stă cu mâna întinsă.

      Tu oricum stai cu mâna întinsă, sperând că austriecii hulpavi îți vor scăpa și ție, săracule, niște mărunțis. :) 

    Profitul inainte de orice si peste orice este specific capitalismului

    Ura fata de proletar si exploatarea acestuia pentru profit este specifica capitalismului.

    Ce pacat ca banii parintilor nu pot sa acopere agramatismele odraslelor, nu? Sau ce bine! Vedem si noi cum ne mint niste semianalfabeti. Vorba lui Ilici... capitalisti de cumetrie la urmatoarea generatie ajunsa la butoane. I-au votat romanii cu sarg pe acesti incapabili nedeclarati. Acum sa le suporte ifosele de ridicoli pretiosi.

    Cum se ingramadesc javrele astea sa ne vanda.. nici nu apuca aia sa le ceara ceva ca ei isi si ofera serviciile. Asta zici ca chiar e personajul lui Mr. Bean. Pare mai cretin decat prevede legea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb