Clienţii BCR vor putea tranzacţiona certificate de investiţii în aur

C.P.
Bănci-Asigurări / 28 martie 2010

BCR oferă clienţilor săi posibilitatea de a tranzacţiona Certificate de investiţii având ca activ suport aurul emise de Erste Bank şi listate la bursele din Viena şi din Stuttgart, arată un comunicat al băncii comerciale, transmis redaţiei.

Valoarea unui certificat de investiţii având ca activ suport aurul este 1/10 din valoarea cotată de Erste Group Bank a unei uncii de aur. Produsele sunt destinate clienţilor serviciului de Private Banking BCR care doresc diversificarea portofoliului investitional.

Preţul aurului a avut o evoluţie crescătoare în ultimii ani. Conform Erste Group Bank, ultimele cotaţii au atins 1089,40 USD/uncie, după ce în urmă cu cinci ani cotaţiile se situau la 425,50 USD/uncie.

"Produsul oferă investitorilor sofisticaţi, posibilitatea participării la evoluţia preţului aurului. Faţă de aurul fizic, operaţiunile de vânzare şi cumpărare a certificatelor se desfăşoară mai simplu, iar costurile sunt mai mici", afirmă Răzvan Furtună, Head of Retail Sales, Group Capital Markets în cadrul BCR.

Certificatul de investiţii având ca activ suport aurul este un produs de investiţii structurat, listat pe bursele din Viena şi Stuttgart şi poate fi tranzacţionat prin intermediul BCR. Certificatul aduce un randament al investiţiei corelat cu evoluţtia preţului aurului, ajustat cu costurile de tranzacţionare şi fluctuaţiile cursului EUR/USD. Certificatele de investiţii având ca activ suport aurul nu au maturitate, clienţii putând beneficia de evoluţia preţului aurului pe toată durata deţinerii.

Certificatul de investiţii în aur este supus riscurilor generale aferente investiţiilor în instrumente financiare. Principalele riscuri specifice certificatului rezultă din fluctuaţia preţului activului suport, fluctuaţia preţurilor pieţei şi fluctuaţia cursului de schimb.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb