Clienţii îşi păstrează loialitatea faţă de bănci, în ciuda încrederii scăzute pe care o au în sectorul bancar

F.A.
Bănci-Asigurări / 9 martie 2010

Criza financiară globală a afectat încrederea populaţiei în bănci şi opinia lor generală vis-a-vis de sectorul bancar, dar clienţii din regiunea Europa Centrală şi de Est şi Orientul Mijlociu afişează o loialitate relativ puternică faţă de instituţiile financiare, conform unui studiu realizat de compania de cercetări de piaţă Synovate.

Studiul a fost realizat, între octombrie şi decembrie 2009, pe un eşantion reprezentativ de 1000 clienţi din sectorul bancar, în 13 ţări, acoperind 29 bănci internaţionale şi 211 bănci locale.

Băncile internaţionale au primit cel mai mic scor în Ungaria şi Grecia, doar 16% şi respectiv 17% din respondenţi având o opinie pozitivă despre acestea. Cele mai scăzute scoruri pentru băncile locale au fost înregistrate în România şi Ucraina (18%, respectiv 24% din respondenţi având o opinie pozitivă), în timp ce grecii doar 25% din respondenţi au o opinie pozitivă referitoare la băncile locale. La polul opus, 81% din respondenţii din Arabia Saudită şi-au exprimat opinia pozitivă legată de băncile lor locale, la fel şi 58% din respondenţii din EAU, 55% din polonezi şi 54% din ruşi, în timp ce băncile internaţionale au obţinut cele mai apreciate opinii în EAU şi Arabia Saudită (47% şi respectiv 46% din respondenţi având o opinie pozitivă). În general, pentru majoritatea respondenţilor din 8 ţări, încrederea pe care o aveau în bănci a scăzut faţă de perioada dinaintea crizei, în topul acestui clasament situându-se ucrainienii (cu 70%) şi grecii (cu 69%).

Criza globală a lăsat mulţi clienţi cu un sentiment de insecuritate, în special în Rusia unde 36% din respondenţi declară că se află într-o situaţie financiară mai precară decât anul trecut, urmând în clasament Ungaria (27%), Bulgaria (25%), Turcia (25%) şi Ucraina (22%). La celălalt capăt al spectrului se află Arabia Saudită unde doar 4% din respondenţi se simt expuşi financiar şi Cehia cu 5% din respondenţi.

Cele 13 ţări incluse în studiu: Rusia, Polonia, Ucraina, Slovacia, Ungaria, Cehia, Grecia, Serbia, Bulgaria, România, Turcia, EAU şi Arabia Saudită.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb