Ministerul Turismului încearcă să intre pe pieţele din afară şi să atragă mai mulţi turişti străini. Luna trecută, a lansat un clip de promovare a ţării noas-tre în limba română, engleză, franceză şi spaniolă.
Ieri, Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că videoclipul de promovare a României a fost tradus şi în alte 16 limbi, printre care şi limba latină. Strategia Ministerului de Turism de a atrage mai mulţi turişti pare clară, ţinând cont de această alegere.
Bogdan Trif a explicat, potrivit Agerpres: "Clipul este tradus în peste 16 limbi datorită implicării Universităţii Bucureşti şi am reuşit să avem voce pe clip chiar şi în limba chineză şi chiar dacă poate părea uşor desuetă, chiar şi în limba latină, pentru că nu trebuie să uităm că o să avem vizita papei cât de curând şi este important să avem un clip de promovare şi în această limbă".
Printre versiunile realizate în cadrul parteneriatului cu Universitatea din Bucureşti se numără variante în limbile chineză, japoneză, arabă, greacă, bulgară sau rusă.
Ministrul de resort a mai afirmat: "Mă bucur foarte mult că Universitatea din Bucureşti a aceptat propunerea noastră de a sprijini Ministerul Turis-mului în promovarea României la nivel internaţional. Aveam nevoie de cât mai multe astfel de versiuni ale clipului pentru a putea ajunge în pieţe importante pentru noi din perspectiva promovării. Limbile engleză şi franceză au fost obligatorii încă din prima clipă, iar prin acest parteneriat am reuşit să ducem România în ţări cu real potenţial de creştere pentru noi, precum cele din piaţa asiatică, din lumea arabă, dar chiar şi din Europa. Vom avea, anul acesta, pentru prima dată, o campanie integrată de promovare a României, atât în mediul online, cât şi prin intermediul televiziunilor internaţionale".
În privinţa încurajării investiţiilor în infrastructura turistică, ministrul Turis-mului, Bogdan Trif, a anunţat că au fost avizate primele proiecte pentru finanţare de către Comisia Tehnico- Economică a ministerului:
extinderea Delfinariului din Cons-tanţa, construcţia unei baze de salvamont în staţiunea Păltiniş, judeţul Sibiu, dezvoltarea infrastructurii turistice în staţiunea balneoclimatică Ocna Sibiului, proiect care prevede, printre altele, construcţia unui parc de rulote, a unui camping pentru corturi, precum şi amenajarea unui parc balnear pentru activităţi sportive şi recreative în aer liber. Sumele prevăzute pentru cele 3 proiecte avizate sunt de aproximativ 40 milioane de lei.