Clubul Rapid ia credit de 2,2 milioane euro de la CEC pentru plata facturilor

CĂTĂLIN DEACU
Ziarul BURSA #Companii / 19 mai 2010

George Copos

George Copos

Taban, preşedintele Rapid: "Nu vom pune garanţie baza sportivă de la Pro Rapid"

Clubul de fotbal "Rapid Bucureşti", patronat de omul de afaceri George Copos, vrea să ia un credit de 2,2 milioane de euro de la CEC Bank pentru plata facturilor la utilităţi, a salariilor jucătorilor şi a obligaţiilor restante la bugetul de stat.

Acţionarii echipei de fotbal de sub Podul Grant au luat această decizie pe data de 9 aprilie, în cadrul unei adunări extraordinare a acţionarilor, potrivit Monitorului Oficial.

Preşedintele Rapid Bucureşti, Ion Taban a declarat, pentru ziarul BURSA: "Vrem să luăm acest împrumut de la CEC Bank pentru plata cheltuielilor de capital. Aici intră inclusiv plata salariilor jucătorilor, a facturilor pe care le avem restante şi a altor datorii ale clubului".

Acţionarii Rapid Bucureşti au hotărât ca respectivul credit să fie girat cu "garanţii reale imobiliare".

Preşedintele Ion Taban infirmă însă că garanţiile ar consta în cel mai important activ al clubului: "Nu vom pune garanţie baza de la Pro Rapid. Garanţia noastră constă într-un spaţiu comercial din centrul Capitalei".

Decizia patronatului să se împrumute la o bancă pentru plata facturilor vine în contextul în care situaţia financiară a societăţii Rapid Bucureşti (ca, de altfel, a majorităţii cluburilor de fotbal din Liga 1) nu este dintre cele mai bune.

Din cauza poziţiei din clasament, echipa Rapid Bucureşti riscă să nu prindă nici anul acesta participarea în competiţiile europene, nici măcar Europa League, care asigură influzii de capital de ordinul milioanelor de euro.

De altfel, problemele financiare ale societăţii "Rapid Bucureşti" SA, ameninţată în dese rânduri de faliment tot din cauza datoriilor, i-au determinat pe acţionarii clubului de sub Podul Grant să pregătească, din timp, şi o variantă de siguranţă pentru situaţia în care societatea ar intra în lichidare.

Ziarul BURSA a publicat, recent, în premieră, faptul că acţionarii "Rapid Bucureşti" au modificat actul constitutiv al societăţii, astfel încât dreptul de joc în competiţiile interne şi internaţionale al echipei de fotbal să fie transferat, cu titlu gratuit, de la actuala societate pe acţiuni, la "Asociaţia Fotbal Club Rapid", în cazul în care societatea va intra în lichidare.

Mai mult, dacă lichidarea societăţii se produce din alt motiv decât voinţa acţionarilor, echipa de fotbal poate juca în continuare, prin transferul ei de la societatea lichidată la asociaţie.

Asociaţia Fotbal Club Rapid Bucureşti va avea un drept de preferinţă pentru dobândirea dreptului de utilizare exclusivă şi nelimitată a însemnelor, emblemei/siglei şi a oricăror mărci deţinute cu orice titlu de societatea pe acţiuni, dacă "Rapid Bucureşti" SA va intra în dizolvare voluntară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb