CLUBURILE ŞI RESTAURANTELE DE FIŢE DIN CAPITALĂ, ÎN ATENŢIA DIICOT Patronul grupului Chocolat, Tudor Constantinescu, a fost reţinut

C.I.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 13 noiembrie 2015

Patronul grupului Chocolat, Tudor Constantinescu, a fost reţinut

Tudor Constantinescu: "Voi colabora cu autorităţile pe perioada anchetei pentru a-mi demonstra nevinovăţia"

Actualizare 8:28

Patronul grupului Chocolat, Tudor Constantinescu, a fost reţinut în această dimineaţă. Afaceristul de 39 de ani este acuzat că este coordonatorul unui grup infracţional specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani, transmit televiziunile de ştiri.

Procurorii se aşteaptă ca prejudiciul în acest caz să fie cu mult peste zece milioane de euro, întrucât softul este vândut în România din 2006.

------

Procurorii DIICOT îi cercetează pe Tudor Constantinescu şi Guilbert-Lassange Jean Philippe Pierre Luc, proprietarii lanţului de cafenele şi restaurante Chocolat, pentru organizarea unui grup infracţional specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Brandul "Chocolat" este unul exclusivist, cunoscut în Capitală, iar preţurile sunt medii înspre mari.

În dosar apar şi alte nume mari din industria restaurantelor şi a cluburilor din Bucureşti: Trattoria Îl Calcio, Fratelli, Le Club. Ca reacţie la acuzaţiile procurorilor, Tudor Constantinescu a transmis:

"Mulţumesc tuturor colaboratorilor şi clienţilor Chocolat, pe care vreau să îi asigur de profesionalismul, corectitudinea şi transparenţa care au stat întotdeauna la baza afacerii pe care am construit-o în ultimii 9 ani. În această perioadă, Chocolat a crescut, prin munca cinstită a unor oameni extraordinari şi devotaţi şi prin multă creativitate, de la un restaurant şi 7 angajaţi, la o echipă de peste 170 de oameni, în 6 locaţii din Bucureşti. Voi colabora cu autorităţile pe perioada anchetei pentru a-mi demonstra nevinovăţia".

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bucureşti au efectuat ieri 43 de percheziţii la sediile unor societăţi comerciale/ puncte de lucru de pe raza municipiilor Bucureşti şi Constanţa, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Potrivit procurorilor, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2008-2015, Tudor Constantinescu şi Guilbert-Lassange Jean Philippe Pierre Luc au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi pe care l-au sprijinit şi alte persoane, specializat în fraudarea bugetului de stat, prin omisiunea înregistrării şi evidenţierii în actele contabile a operaţiunilor comerciale desfăşurate şi a încasărilor realizate printr-un număr de 12 societăţi comerciale pe care le controlau direct sau prin interpuşi. DIICOT menţionează: "În acest scop, liderii grupului au procurat un program informatic de contabilitate, care se instalează pe casele de marcat, de la o societate comercială din Constanţa, pe care l-a remis angajaţilor săi pentru a fi utilizat şi care realiza o dubla evidenţă, una reală pentru vânzările realizate efectiv şi una fictivă pentru vânzările reduse în mod intenţionat şi fiscalizate, pe baza datelor privind vânzările nereale, diminuate. Respectivul program de contabilitate consta în existenţa a două registre de evidenţă contabilă de acelaşi tip, referitoare la aceleaşi bunuri şi valori.Un registru reflecta realitatea economică şi financiară a contribuabilului, la care accesul era restricţionat şi un alt registru, falsificat, în care erau înregistrate date şi operaţiuni ce reflectau venituri inferioare celor reale pentru produsele livrate şi banii încasaţi. S-a constatat că programul era accesat cu ajutorul unui card aflat doar în posesia casierelor de la punctele de lucru ale societăţilor care permitea accesul în memoria fiscală a casei de marcat şi efectuarea unor operaţiuni de împărţire a produselor proprii, neîmbuteliate (produse zaharoase şi de patiserie obţinute la unul dintre punctele de lucru din Bucureşti) şi care, cumulate, au înregistrat o pondere mai mare în venituri nefiscalizate. De asemenea, în urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că începând cu anul 2008 societatea comercială din Constanţa a pus la dispoziţie programul informatic unui număr de alţi trei suspecţi, administratori ai unor societăţi comerciale cu profil alimentaţie publică şi divertisment. La solicitarea suspecţilor, contabilii societaţii au întocmit în fals evidenţa contabilă prin atestarea vânzărilor nereale realizându-se un prejudiciu important bugetului de stat. În cauză se efectuează cercetări faţă de un număr de 15 suspecţi". Ieri, la audieri, au fost aduse 112 persoane.

Prejudiciul provizoriu estimat este de 500.000 euro.

Percheziţiile au avut loc, potrivit informaţiilor din presă, la toate punctele de lucru ale societăţilor Choco Ateneu SRL şi Choco Moşilor SRL, Coza Nostra Art SRL, Theobroma Consult SRL şi Theoprod Art SRL, C. Restaurante Tratoria ÎL Calcio SRL, SC Twins Downtown SRL, SC Le Club Herăstrău SRL, SC Twins Cafe SRL, SC Rubicon Floreasca SRL.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Iar poza trebuia să fie alb-negru.

    1. Să meargă poliția și pe la clienți Chocolat. Niciunul nu este curat și cu bani albi.

    ANAF sa verifice bonurile decontate pentru mese de protocol inregistrate ca si cheltuieli deductibile. De asemeni si TVA-ul aferen acestor cheltuieli. firmele care le-au inregistrat crezand ca sunt documente correct emise au dedus TVA si au diminuat baza de impozitare. Tva-ul dedus trebuia platil de patronii restaurantelor care au emis documentele inselatoare. Pentur asta ar trebui pedepse exemplare. Sa te intrebi de doua ori daca merita sa faci 10-15 ani pentru evaziune. Plus si confiscarea sumelor cu penalitati cu tot.Din cauza acestor patroni sunt patroni care muncesc de dimineata pana seara si nu pot face fata unei concurente incorecte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb