CLUJ: O femeie vaccinată cu Pfizer, depistată cu Covid-19 după două luni de la rapel, a murit în secţia de Terapie Intensivă

J.P.
Miscellanea / 15 aprilie 2021

O femeie vaccinată cu Pfizer, depistată cu Covid-19 după două luni de la rapel, a murit în secţia de Terapie Intensivă

O femeie din judeţul Cluj, în vârstă de 70 de ani, vaccinată cu ambele doze de vaccin Pfizer, a murit recent în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului din Turda, după ce a fost depistată cu Covid la două luni după rapel. Cazul este unic în România, relatează G4media.

Este unic deoarece, potrivit medicilor consultaţi de G4Media.ro, persoana decedată avea făcut rapelul în luna februarie, apoi a fost testată pentru anticorpi după vaccin. Şi avea un număr considerabil, 6700.

Explicaţiile în acest caz le oferă unul dintre medicii care au tratat pacienta în Terapie Intensivă, medicul specialist Sergiu Habago.

Infectări cu Covid-19 după rapel mai sunt la mai multe spitale din judeţul Cluj. O femeie de 50 de ani a ajuns la Spitalul de Pneumoftiziologie cu Covid-19, cu formă moderată, după peste o lună de la a doua doză de vaccin. Sunt şi alte cazuri de infectare după rapel la spitalele din Cluj. Dacă unele persoane s-au infectat între cele două doze, cu atât mai ciudat este cazul de la Turda, unde persoana îşi făcuse rapelul şi a fost testată pozitiv la Covid la o perioadă considerabilă după. Vaccinurile, se ştie, nu oferă protecţie 100%, te poţi infecta chiar dacă eşti vaccinat, dar, cel puţin în cazul Pfizer, specialiştii spun că oferă protecţie împotriva formelor severe. Te poţi infecta, dar teoretic faci o formă uşoară.

Aşadar, cum s-a ajuns ca o persoană vaccinată cu ambele doze să ajungă în stare critică în spital, iar apoi să moară?

Directorul medical de Spital, Andraşoni Victor: "Avea dozele făcute, avea titru de anticorpi mare, a fost confirmată cu Covid şi avea afectare pulmonară de peste 85%. Asta a fost. Explicaţia este greu de găsit."

Managerul spitalului, doctorul Stănilă Ovidiu, a transmis că: "Nu am o explicaţie, iar colegii mei infecţionişti nu se pronunţă deocamdată vizavi de particularitatea acestui caz."

Departe de a fi un caz obişnuit, decesul pacientei din Turda are, însă, câteva particularităţi logice. Stăm de vorbă cu medicul Sergiu Habago, unul dintre doctorii care au tratat-o în secţia de Terapie Intensivă.

"E strict părerea mea personală ceea ce vă voi spune. Eu nu cred că acest caz are vreo legătură cu Covidul activ. Este vorba despre o pacientă cu multe boli, o mare cardiacă, care probabil a avut o expunere la Covid undeva la finalul toamnei sau în iarnă, apoi a făcut prima doză de vaccin, în februarie pe a doua, iar acum i-a ieşit un test PCR pozitiv. După cum bine ştim din literatura de specialitate un test PCR poate ieşi pozitiv şi la şase luni după infecţie. Unele lucruri le putem interpreta foarte uşor greşit. Eu cred că în privinţa acestei paciente a fost vorba candva de o infecţie Covid minim simptomatică, peste care s-a vaccinat, a făcut şi rapelul şi a ajuns la un nivel de anticorpi de 6700. Paradoxul a făcut să-i iasă acest test PCR pozitiv, deşi, repet, asta se poate întâmpla şi la şase luni după. E cea mai logică variantă. Nu am descoperit noi America."

Medicul spune că după testul PCR pozitiv în cazul femeii, acesteia i-au fost făcute cel puţin alte patru test antigenige, toate ieşind negative.

"Am repetat testele de antigen, au ieşit toate negative, doar PCR-ul pozitiv. Trebuie să privim lucrurile raţional. Multe nu se leagă. Antigenul negativ de fiecare dată, de patru ori cel puţin, pacienta avea insuficienţă cardiacă, detresă respiratorie, un plâmân umed, o detresă cu complianţă pulmonară alterată, ca o pneumonie clasică cu suprainfecţie bacteriană. Nu cred că am văzut Covidul aici. Vedeam insuficienţa respiratorie şi a ieşit Covid fiindcă a ieşit PCR-ul pozitiv. Fiind pozitiv, cu simptomatologie respiratorie, a fost încadrat la definiţia de caz dată de Ministerul Sănătăţii. A avut evoluţie proastă de la început. Avea diabet zaharat, insuficienţă cardiacă, insuficienţă respiratorie cronică pe decompensarea cordului. A venit cu insuficienţă respiratorie acutizată, avea un plămân voalat cu leucocitoză, cu însemne de infecţie bacteriană, cu elemente de sepsă bacteriană şi cu complianţă pulmonară redusă. Avea anumite elemente care nu corespundeau unei infecţii Covid clasice. A făcut insuficienţă cardio-circulatorie acută, insuficienţă multiplă de organe, detresă respiratorie severă. A fost intubată, ventilată, au căzut toate organele. În certificatul de deces poate apărea Covid, fiindcă a ieşit testul PCR pozitiv. Poate că a jucat un rol cândva, dar nu cred că de Covid a murit. Părerea mea este că este vorba despre o infecţie veche, s-a vaccinat apoi şi a ieşit acest test PCR. Nu putem spune niciodată că s-a vaccinat şi a murit", spune medicul pentru g4media.ro.

Potrivit doctorului, s-au recoltat mai multe probe şi au fost trimise la analiză de specialitate la Institutul Matei Balş în Bucureşti şi la Timişoara, la Oncogen, pentru a se vedea exact ce tulpină de virus, dacă a fost cazul de aşa ceva, a avut pacienta.

Pacienta care a murit la Turda nu este singura persoană cu test PCR pozitiv după rapel. Un alt caz a fost la Spitalul de Pneumotfiziologie Leon Daniello, unde o femeie de 50 de ani a fost depistată cu Covid la peste o lună după rapelul cu Pfizer.

Doctorul Vasile Mureşan, managerul spitalului, explică: "Am avut o pacientă, la o lună după rapel. În jur de 50 de ani, fără comorbidităţi, care a făcut o formă moderată, după care s-a externat. Sunt anumite persoane , sunt cazuri rare, care nu dezvoltă anticorpi. E un procent de aproximativ 5% din populaţie care nu dezvoltă anticorpi. Dar repet, sunt cazuri foarte rare acestea. Altfel, am mai avut şi noi două sau trei cazuri de infectare, dar între doze."

Alte cazuri s-au înregistrat şi în alte spitale din Cluj, precum cel de Boli Infecţioase. Sunt două cazuri aici de infectare post rapel după vaccinul Pfizer, dar ambii pacienţi cu forme uşoare, potrivit conducerii spitalului. Au mai fost şi cazuri de infectare cu Covid după prima doză de Astra-Zeneca.

G4Media.ro a solicitat o poziţie oficială Direcţiei de Sănătate Publică Cluj în privinţa acestor cazuri, dar până la publicarea acestui material, nu am primit nici un răspuns. Am cerut, de asemenea, un număr precis de cazuri de infecţie post-rapel. Deocamdată nu ni s-a răspuns.

Potrivit unui raport al Institutului Naţional de Sănătate Publică din 14 aprilie, de la începutul pandemiei, la un număr de 34 persoane (1.1% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin) a survenit decesul. Dintre acestea, 32 (94.1%) erau vaccinate cu Pfizer, iar 2 (5.9%) cu Astra Zeneca.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Multi au murit de boli cardiovasculare, boli respiratorii cronice acutizate,renale,neoplasme dar au avut asociată si infectia Covid-19.Conform legislatiei au fost declarati ca fiind morti de Covid cand ei erau deja cu un picior si jumatate in groapa.Putini sunt cei care au murit strict de infectia Covid.

    1. De unde stii asta mon cher? O poti dovedi?

      Au avut pe drku, asa i-a trecut spitalu in scripte ca sa aiba cati mai multi decedati de Covid.

      Se duce omul la spital in faza terminala cu cate o boala si daca se intampla sa moara, baietii stiu ce au de facut, il trec la catastif ca fiind decedat ca urmare a unor complicatii de Covid.

      Niste criminali nenorociti.  

      tu de unde stii ca nu-i asa , o poti dovedi ?

      Este foarte simplu.Chiar pe ziarul Bursa exista o rubrica,,Pandemia la zi,, in care este descrisa detaliat situatia privind infectarile cu noul coronavirus.De exemplu,astazi,s-au inregistrat 3852 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 si 195 decese in perioada 14 04 2021-15 04 2021.Din 195 de persoane decedate cu infectie Covid 19, 183 de persoane au prezentat comorbiditati,8 persoane decedate nu au prezentat comorbiditati,iar la 4 persoane nu au fost prezentate comorbiditati pana in prezent.Deci,cate persoane au decedat in decurs de 24 de ore strict datorita infectiei Covid 19?Rubrica prezinta situatia mult mai detaliat,eu am extras si ti-am prezentat succint,nimeni nu scoate aceste date din burta!

      Cum dovedesti tu ca decedatul care a cazut cu parapanta in Bucegi in luna septembrie 2020 a murit din cauza covidului cu care a fost depistat in aprilie 2020 ?

      Nu iti mai pierde vremea cu idiotul ! Lasa l sa moara PROST !!!

    Vaccinul nu ofera nicio protectie oamenilor batrani si cu boli cronice, terminale, cu sistem imunitar scazut, etc.. Acesti oameni, daca se imbolnavesc de ce sufera ei.. Covidu le grabeste trecerea pe lumea cealalta, cu vaccin sau fara.

    Sa spui ca un om trecut de 70 de ani "va face forme mai usoare de COVID" ca s-a intepat cu vaccinul FIAREI este o prostie, nu e dovedit stiintific asa ceva, e o MINICIUNA DE PRESA .. Omul care are comorbiditati, moare de comorbiditati la un moment dat, cu sau fara contributia Covid.

    Acest vaccin, daca ajuta, ajuta omul sanatos, deci o minoritate de pe toata planeta, intrucat 80% din cetatenii planetei au cate o boala preexistenta din cauza stresului, alimentatiei, regimului de viata, etc.  

    1. Corect, vaccinul este o frectie la picior de lemn...uite ce spun chiar cei in cauza deja nu se mai ascund..."coronavirus vaccines will become a yearly routine, similar to flu shots" - vaccinul coronavirus va deveni o rutina anuala similar cu vaccinul pentru raceala :-)...Ca sa ascunda ca e un virus scapat din laborator acum vor sa-l faca ceva permanent...

      Pfizer CEO Albert Bourla said earlier this month that people will likely require booster shots within 12 months of getting fully vaccinated — as early as December for some 

      up dated results fr om Pfizer's late-stage trials showed that people who received the company's vaccine still had immunity to the virus at least six months after getting their shots 

      Many experts, including Bourla, suspect that coronavirus vaccines will become a yearly routine, similar to flu shots 

      I hope this summer to get the vaccine authorized for a boost so that we can help people getting boosted before the fall, so that we all have a normal fall and not a fall and winter like we just saw in the last six months," Moderna CEO Stéphane Bancel recently told Insider 

      Nadhim Zahawi, who is leading the UK's vaccine rollout, added that vaccinated people would likely need to return to clinics for another jab in late 2021 

      Cretiane iar iti bagi FIARA unde nu-ti fierbe oala? Esti expert in virusologie sau doar tare afectat la cap de efectul Dunning–Kruger?

      Scapat de chinezi si vor vesticii sa-l faca permanent? Ce vrei exact sa spui, ca nu "faci" sens

      Esti pe langa subiect...analfabet functional...ia vezi cine sponsoriza prin granturi studiul respectivelor virusuri COVID si apoi comenteaza

      Cine? Ia zi , Cine? Destepu' mamii, olimpicule!

      Nu ofera mare prrotectie dar pe termen lung imbolnaveste ireversibil. N-a spus madam Lagarde ca sunt prea multi batrani , si trebuie intreprins ceva? Nu spune Bill Gates, permanent ca trebuie gasite metode de reducerea populatiei Pamantului ca sa fie salvata planeta? Cat de naiv trebuie sa fi ca sa crezi ca persoane care au astfel de prioritati vin cu un vaccin care sa-i faca imuni pe oameni la toate formele de boli infectioase?

    Dr Sergiu Habago a vorbit ca un adevarat profesionist.

    Salutari din Iasi. 

    Ce inseamna ca fac o forma mai usoara de covit, mor mai repede?!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb