Producătorul olandez FrieslandCampina România a finalizat, în luna aprilie, procesul de centralizare a producţiei de brânză într-o singură fabrică, cea din comuna Baciu, judeţul Cluj, în urma unei investiţii de peste 500.000 de euro, derulată în ultimii doi ani, potrivit surselor din presă.
"Am finalizat în luna aprilie procesul de centralizare a producţiei de brânzeturi a companiei noastre la fabrica din comuna Baciu, judeţul Cluj. A fost un proces care a durat doi ani, de reaşezare şi optimizare a întregii producţii de brânzeturi într-o singură fabrică, investiţia fiind de peste 500.000 de euro. Anterior nu puteam produce telemea, de la maturare la tăiere, într-o singură fabrică. Acest lucru ne va permite, acum, să avem un control mai mare asupra calităţii produsului şi ne va permite să creştem producţia. Baciu va deveni centrul nostru de excelenţă pentru producţia de brânzeturi din România. Pe lângă brânzeturi, în această fabrică mai producem lapte şi unt", a declarat, azi, la Cluj-Napoca, Cornel Cărămizaru, director de vânzări al FrieslandCampina România.
El a arătat că operaţiunile de ambalare a brânzeturilor la fabrica din Târgu Mureş au fost transferate la Baciu, în timp ce la Târgu Mureş se vor produce, mai departe, doar iaurturi şi lapte.
"Ceea ce ne dorim în perioada următoare este să creştem brandul Napolact, iar prin această creştere vom putea asigura dezvoltarea investiţiilor în fabrica de la Baciu", a mai spus directorul de vânzări a FrieslandCampina România.