CM RUSIA 2018 Fotbalul cutremură pământul!

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Sport #CM Fotbal 2018 / 19 iunie 2018

Fotbalul cutremură pământul!
Dan Nicolaie

Bucuria oferită oamenilor de fotbal poate cutremura pă­mân­tul, la propriu. Campionatul Mondial din Rusia a provocat câteva gesturi de o mare frumuseţe din partea "frumo­şilor nebuni" ai marilor turnee. Un sport, aparent banal, poate reda oamenilor în­crederea în semenii lor, ceea ce nu este deloc puţin lucru. Desigur, există şi o parte întunecată de violenţă, dar une­ori este bine să relatezi doar despre jumătatea plină.

Până acum agenţiile de ştiri internaţionale au reuşit să ofere lumii câteva poveşti foarte frumoase. Astfel, aflăm că agenţia mexicană de monitorizare a mişcărilor telurice, SIMMSA, a înregistrat un cutremur artificial în capitala Ciudad de Mexico, produs de fani, după golul marcat de Lozano în poarta Germaniei. Potrivit marca.com, SIMMSA a făcut anunţul pe Twitter, postând şi o diagramă a seismului, care ar fi fost detectat de cel puţin doi dintre senzorii instalaţi, la scurt timp după golul marcat în minutul 35 al meciului cu Germania. E uşor de închipuit atmosfera şi bucuria care a erupt într-un oraş de aproape 9.000.000 de locuitori. Ce alt eveniment ar mai reuşi să provoace o asemenea explozie de entuziasm? Probabil tot un eveniment sportiv.

Facem o scurtă paranteză legată tot de sport şi cutremure. Strigătele de bucurie şi săriturile susţinătorilor echipei de fotbal American Seattle Seahawks au fost atât de puternice la un meci disputant în 2013 încât aparatele care măsoară mişcările telurice din nord-vestul Statelor Unite au înregistrat nu mai puţin de cinci cutremure cu o magnitudine cuprinsă între unu şi doi. Nu a fost pentru prima dată când fanii Seattle Seahawks au cutremurat oraşul. Bucuria lor a reuşit să provoce un mic seism şi în 2011. În plus, susţinătorii echipei de fotbal american sunt şi cei mai gălăgioşi, ei au stabilit recordul mondial pentru cel mai mult zgomot făcut de o galerie pe un stadion.

Revenind la mondialul din Rusia şi la o altă poveste, una despre prietenie. Un mexican a strâns patru ani bani ca să poată merge la turneul final al CM. La final nu a mai găsit înţelegere în propria casă şi pentru a evita un divorţ a rămas pe loc. Ca să-l consoleze, prietenii lui merg peste tot în Rusia cu o fotografie a sa, în mărime naturală, imprimată pe un carton. Ei spun tuturor că prietenul lor nu a fost lăsat de soţie să meargă la Cupa Mondială. De altfel, Javier, "suporterul din carton", este îmbrăcat cu un tricou inscripţionat cu mesajul "Mi vieja no me dejo" (n.r. - scorpia mea nu m-a lăsat). Javier este deja vedetă în toată lumea, iar varianta lui din carton este foarte solicitată pentru şedinţe foto, mai ales de către doamne şi domnişoare. Abia acum soţia geloasă ar avea de ce să-şi facă griji.

Alţii reuşesc să se simtă bine şi singuri, chiar dacă la final, fotbalul nu le mai oferă motive de satisfacţie. Hubert Wirth, un fan german, a călătorit 2.400 de kilometri la bordul unui tractor şi a ajuns al Moscova cu două ore înainte de startul meciului Germania - Mexic, informează agenţia Belga. Wirth a plecat din Neuhausen, sudul Germaniei, şi a avut nevoie de 30 de zile pentru a ajunge în Moscova. Viteza medie cu care a călătorit a fost de aproximativ 20 de kilometri/oră. Cum există şi un drum de întoarcere, germanul are tot timpul să analizeze unde a greşit antrenorul echipei sale favorite.

O altă poveste, care a făcut înconjurul lumii, este una care trece de toate graniţele posibile, inclusiv cele religioase. Un egiptean în scaunul cu rotile a venit în Rusia pentru a-şi urmări favoriţii, chiar dacă nu avea bilete de intrare la meci. În unul dintre Fan Zone-urile amenajate de FIFA acesta urmărea pe un panou gigantic partida Uruguay - Egipt, dar nu avea cea mai bună vizibilitate din cauza problemei sale. Câţiva fani columbieni şi mexicani l-au observat, l-au ridicat cu tot cu scaun şi l-au ţinut pe braţe pentru a putea urmări cât mai bine meciul.

Mondialul abia a început, poveşti frumoase vor mai fi foarte multe. Aceasta este esenţa fotbalului, bucuria!

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Frumos.

    Daca nemtii nu bat Suedia in meciul urmator, adio calificare.

    1. Stai linistit ca bat fara probleme...

      Si le vor mai trage inca o scatoalca brazilienilor in optimi ! Gary Lineker stia el ce stia, pe nemti nu-i bati decat atunci cand s-au urcat in autobuz... Manelistii brazilieni trebuie taxati si la propriu (cu niste intrari cu talpa) si la figurat, acel 7-1 n-a fost de ajuns ...

      Dupa joc SPANIA nu va avea multe probleme, va redeveni campioana mondiala ca in 2010 ! Chiar daca au antrenor nou Hierro a fost si a ramas o Legenda ! Singura echipa ce joaca aproape total ! 

    urmatorul meci germania le da angro de la trei in sus si pentru ce nau dat in primul meci ca asa se intimpla in fotbal vin mai montati acum ...ok

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb