CME a lansat tranzacţiile cu aur la Hong Kong

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 ianuarie 2015

Preţul aurului a pierdut 1,4% anul trecut, pe piaţa mondială, după un declin de 28% în 2013.

Preţul aurului a pierdut 1,4% anul trecut, pe piaţa mondială, după un declin de 28% în 2013.

Operatorul bursier american CME Group Inc. (CME) a lansat ieri, la Hong Kong, tranzacţiile futures cu lingouri de aur de un kilogram, cu livrare fizică locală, alăturându-se astfel altor pieţe care vor să stabilească noi preţuri de referinţă în regiunea care este cel mai mare consumator mondial de profil.

Contractul, listat la Comex New York, este legat direct de preţul aurului cu puritate 99,99%, din Hong Kong. Aurul va fi livrat fizic în depozitele din această regiune.

CME, grupul care deţine cea mai mare piaţă futures din lume, anunţa, în septembrie, că tranzacţiile din Hong Kong ar putea să înceapă în 2014. Ieri, la debutul acestor operaţiuni, preţul lingurilor de aur cu livrare în aprilie a fost de 1.300,20 dolari uncia (peste cel de referinţă la nivel mondial).

Investitorii vor putea să tranzacţioneze lingouri de aur de un kilogram la depozitele aprobate de Comex şi operate de "Brink's" Inc. şi "Malca-Amit Far East" Ltd. din Hong Kong.

Menţionăm că Shanghai Gold Exchange a lansat tranzacţii cu aur la data de 18 septembrie 2014, iar Singapore Exchange Ltd. a lansat tranzacţii cu contracte pe lingouri de aur de un kilogram la data de 13 octombrie.

Potrivit Consiliului Mondial al Aurului, în 2013, aproape două treimi din bijuteriile de aur, lingourile şi monedele de aur au fost achiziţionate în Asia.

Intercontinental Exchange Inc. (ICE), cea mai mare piaţă de derivate din Europa, vrea să lanseze tranzacţii futures cu aur în Singapore, la data de 17 martie, conform anunţului în acest sens făcut în decembrie. Pe lângă contractele pe aur, ICE va lansa la Singapore tranzacţii cu monedă chinezească (yuan), ţiţei Brent, bumbac şi zahăr. În cazul contractului pe aur (lingou de un kilogram, puritate 99,99%) livrarea se va face fizic, pe plan local.

Bursele majore din lume îşi extind prezenţa în Asia, în condiţiile în care consumul de materii prime din regiune creşte, iar autorităţile iau măsuri de deschidere a economiilor naţionale.

ICE, spre exemplu, a investit 150 de milioane de dolari în achiziţia Singapore Mercantile Exchange Pte şi a casei de clearing a acesteia, în 2014, după ce, în 2012, Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd. a preluat cea mai mare bursă a metalelor din lume.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb