CME vinde operaţiunile din Croaţia şi Slovenia pentru 230 milioane euro

Mina Irina
Media-Advertising / 10 iulie 2017

Pro TV (Sursa foto: Wikipedia)

Pro TV (Sursa foto: Wikipedia)

Central Media Enterprises (CME), compania mamă a Pro TV, vinde operaţiunile din Croaţia şi Slovenia companiei Slovenia Broadband, parte a United Group, pentru 230 milioane de euro, relatează Reuters.

CME anticipează că vânzarea va fi finalizată până la sfârşitul acestui an, iar suma obţinută în urma tranzacţiei va fi folosită petru rambursarea unui împrumut de 250,8 milioane de euro scadent în 2018, a anunţat astăzi compania.

Rambursarea creditului va reduce costul mediu de împrumut al CME cu 2,75 puncte procentuale, la 4,5%.

Directorul general al CME, Michael Del Nin, afirmă într-un comunicat, conform sursei citate: "Această tranzacţie scoate în evidenţă atractivitatea bradcasterilor din regiune. De asemenea, ne apropie semnificativ de obiectivul nostru pe termen lung de a crea un profil mai corect al operaţiunilor noastre".

CME este activ pe şase pieţe est-europene, cele mai mari surse de profit fiind operaţiunile din Cehia şi România, transmite News.ro.

Odată cu creşterea profiturilor în ultimii ani, CME a intensificat eforturile de rambursare a unor datorii de circa 1 miliard de dolari, contractate înainte şi după criza financiară de acum aproape 10 ani.

CME deţine în ţara noastră posturile Pro TV, PRO TV Internaţional, Acasă, Acasă Gold, PRO Cinema, Sport.ro şi MTV România, precum şi mai multe site-uri. Totodată, în operaţiunile de pe piaţa românească sunt incluse şi posturile din Republica Moldova, respectiv PRO TV Chişinău şi Acasă în Moldova.

În primul trimestru, CME a înregistrat în primul trimestru venituri de 38,9 milioane de euro în România, în creştere cu 20,3% faţă de 32,3 milioane de euro în urmă cu un an, în timp ce profitul operaţional a avansat cu peste 55%, rezultate care au avut o contribuţie importantă la rezultatele grupului.

La nivel de grup, veniturile CME au crescut cu 4,7% (8,1 în termeni comparabili), l 35 de milioane de dolari, în timp ce profitul operaţional a avansat cu 29,4% (35,2%), la 22,13 milioane de dolari.

CME este înregistrată în Bermude şi listată la bursa NASDAQ din New York şi la Bursa de Valori de la Praga. Grupul a fost înfiinţat de omul de afaceri american Ronald Lauder 1994. CME are operaţiuni în România, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Slovacia şi Slovenia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb