CNADNR a lansat licitaţia pentru expertiza tehnică la lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu

Amalia Pană
Companii #Construcţii / 1 aprilie 2016

Valoarea contractului se ridică la 1,8 milioane lei

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) anunţă iniţierea procedurii de licitaţie deschisă pentru atribuirea contractului de servicii privind "Expertiza tehnică asupra lucrărilor executate pentru obiectivul Autostrada Orăştie - Sibiu, lot 3, cuprins între km 43+855 - km 65+965, în lungime de 22,11 km", potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

Valoarea estimată a contractului de 1.808.496,00 lei fără TVA, (inclusiv cheltuieli diverse şi neprevăzute în procent de 10% din valoarea serviciilor), sumă ce va fi suportată din garanţia de bună execuţie a contractului reziliat.

Durata contractului este de 15 luni de la data intrării în vigoare. Primele 5 luni ale contractului sunt pentru finalizare expertizei tehnice. După primele 3 luni de la începerea contractului vor urma 12 luni necesare pentru instalarea sistemului de monitorizare a zonelor cu instabilitate a terenului, menţionează sursa citată.

Termenul limită de depunere al ofertelor este 16 mai 2016.

CNADNR aminteşte că a încheiat în data de 20.05.2011 contractul de "Proiectare şi Execuţie Autostrada Orăştie - Sibiu, Lot 3: km 43+855 - km 65+965" cu firma italiană Salini Impregilo Spa. "Din cauza nerespectării obligaţiilor asumate de către Antreprenor, în data de 13.01.2016, CNADNR S.A a notificat Antreprenorul cu privire la încetarea contractului menţionat, în conformitate cu prevederile contractuale. În vederea finalizării acestui obiectiv, având în vedere stadiul execuţiei lucrărilor, a defectelor existente în şantier şi a lucrărilor rămase de executat, se impune clarificarea calităţii şi cantităţii lucrărilor executate în şantier prin expertizarea acestora. Expertiza se va pronunţa şi asupra Proiectului tehnic de execuţie", se mai arată în comunicat.

Agerpres aminteşte că din data de 30 martie 2016, directorul general al CNADNR a decis constituirea grupului de lucru - Unitatea de Implementare: Refacere Lot 3 Orăştie - Sibiu. Persoanele desemnate să facă parte din unitatea de implementare vor avea ca principală sarcină repunerea traficului pe sectorul de 22 de kilometri în condiţii de siguranţă, lucrările de reparaţie fiind executate în regie proprie.

Acest colectiv de lucru (UIR) îşi va desfăşura activitatea sub coordonarea Direcţiei de Implementare Proiecte Autostrăzi şi Drumuri Expres din cadrul Direcţiei Generale de Implementare Proiecte de Infrastructură Rutieră - CNADNR Central.

Proiectul Autostrăzii Orăştie - Sibiu, ca parte a Reţelei de Transport Trans-Europene (TEN-T CORE), prevede construirea a 82,07 kilometri de autostradă care leagă cele două oraşe. Comisia Europeană a decis, în septembrie 2011, finanţarea acestui proiect cu 510 milioane de euro din Fondul de Coeziune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb