CNBC: Creştere de 12% a acţiunilor Tesla

T.B.
Companii / 30 aprilie

CNBC: Creştere de 12% a acţiunilor Tesla

Acţiunile Tesla au crescut puternic luni, cu 12%, după ce producătorul de maşini electrice a depăşit o etapă semnificativă în lansarea tehnologiei de conducere autonomă în China, transmite CNBC.

Investitorii au reacţionat la ştirile despre vizita CEO-ului Tesla, Elon Musk, în China. Tesla a declarat duminică că autorităţile locale chineze au eliminat restricţiile asupra maşinilor sale, pentru că acestea îndeplinesc cerinţele de securitate a datelor din ţară, potrivit sursei.

Mişcarea a ridicat aşteptări că software-ul Tesla de asistenţă pentru şofer Full Self-Driving, sau FSD, va fi disponibil în curând în ţară, care este cea mai mare piaţă pentru vehiculele electrice, transmite agenţia de presă menţionată.

În timp ce maşinile electrice ale Tesla sunt unele dintre cele mai populare vehicule din China, acestea au fost interzise în unele proprietăţi guvernamentale din cauza problemelor de securitate a datelor, conform CNBC.

Separat, administraţia Biden a anunţat la începutul acestui an o anchetă pentru a stabili dacă maşinile importate din China prezintă riscuri pentru securitatea naţională din cauza capacităţii lor de a colecta date sensibile, adaugă sursa.

FSD este o actualizare a asistentului pentru şoferi Autopilot al Tesla, precizează sursa citată.

Tesla şi-a oferit tehnologia FSD în China de ani de zile, dar cu un set restrâns de caracteristici, cum ar fi schimbarea automată a benzii, transmite agenţia de presă.

Preocupările privind securitatea datelor au fost un obstacol cheie care a împiedicat Tesla să realizeze o lansare completă a sistemului în China, potrivit CNBC.

Se pare că Tesla a încheiat, de asemenea, o înţelegere cu Baidu, care ar oferi lui Musk acces ferm la tehnologia de cartografiere şi navigare a gigantului chinez de internet pentru caracteristica FSD a Tesla, informează sursa.

Acordul i-ar permite Tesla să acceseze licenţa de serviciu de cartografiere a Baidu, care este o cerinţă pentru ca sistemele de conducere să funcţioneze pe drumurile publice din China, a relatat Reuters, citând două surse anonime familiare cu chestiunea, potrivit aceleiaşi surse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb