CNIPMMR solicită acordarea a 0,5% din PIB pentru IMM-uri

R.P.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 9 mai 2008

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România solicită alocarea a 0,5% din PIB pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Ovidiu Nicolescu, preşedinte al CNIPMMR. Conform art. 26 alin. (1) din Legea Nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, "anual, prin legea bugetului de stat se alocă fonduri în valoare de 0,2% din PIB pentru finanţarea programelor de dezvoltare şi a măsurilor de sprijinire a înfiinţării de noi întreprinderi şi de susţinere a dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, la nivel naţional şi local, prevăzute în Strategia guvernamentală pentru susţinerea dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, pentru perioada 2004-2008". Ca urmare, această dispoziţie nu mai e valabilă din anul 2009, informează Rompres.

CNIPMMR solicită modificarea dispoziţiilor acestui articol astfel: "anual, prin legea bugetului de stat să se aloce, în mod obligatoriu, fonduri în valoare de minim 0,5% din PIB pentru finanţarea programelor de sprijinire a înfiinţării de noi întreprinderi şi de susţinere a dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii. Finanţările alocate pentru fiecare program destinat întreprinderilor mici şi mijlocii vor fi prezentate în detaliu într-o anexă specială a legii bugetului de stat şi vor respecta cuantumul minim stabilit prin prezenta lege".

De asemenea, CNIPMMR mai cere completarea Legii Nr. 346/2004 cu un nou articol, în scopul reglementării obligaţiei elaborării unui raport anual cuprinzător privind situaţia domeniului întreprinderilor mici şi mijlocii din România, ca instrument de monitorizare a progreselor şi de identificare a problemelor acestora. Raportul va fi prezentat în primul semestru al fiecărui an celor două Camere ale Parlamentului României şi va fi publicat pe site-ul autorităţilor publice cu competenţe în domeniul IMM-urilor şi în Monitorul Oficial, Partea I. Valorificarea propunerilor formulate de CNIPMMR va asigura, în opinia patronatului, creşterea competitivităţii IMM-urilor, prin modernizarea activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă, prin implementarea şi certificarea sistemelor calităţii şi prin susţinerea accesului lor la servicii de instruire şi consultanţă, stimularea creării de noi IMM-uri şi a dezvoltării celor existente, creşterea numărului locurilor de muncă şi limitarea migraţiei românilor, sprijinirea IMM-urilor în perioada post-aderare, îmbunătăţirea şi creşterea numărului de programe de sprijin pentru IMM-uri.

Totodată, punerea în practică a acestor propuneri va ajuta la soluţionarea mai multor cereri de finanţare ale IMM-urilor care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate, în cadrul Programelor destinate acestora, susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului şi dezvoltarea exportului, respectarea cadrului legal şi transpunerea în legislaţie a angajamentelor politice asumate de toate partidele politice privind susţinerea domeniului IMM-urilor, punerea în aplicare a recomandărilor Uniunii Europene de sporire şi îmbunătăţire a măsurilor de susţinere a domeniului IMM-urilor şi valorificarea bunelor practici europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb