CNSU a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie carantina

G.U.
Miscellanea / 15 martie 2021

CNSU a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie carantina

Lista ţărilor pe care România le consideră cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată duminică seară de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, informează Digi24. Persoanele care sosesc în România din aceste ţări, regiuni sau teritorii incluse în aşa-numita "zonă galbenă" trebuie să stea în carantină timp de 14 zile.

CNSU îşi motivează măsură prin persistenţa unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul naţional, precum şi prin apariţia zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate atât prin circulaţia virusului pe teritoriul naţional, cât şi prin importarea acestuia odată cu revenirea în ţară a persoanelor posibil infectate, "aspecte care generează o presiune constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ - teritoriale şi a

sistemului sanitar", se arată în textul Hotărârii nr 17 din 14.03.2021.

Lista a fost alcătuită la propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică, notează sursa citată.

În alcătuirea listei cu zonele "galbene" s-a ţinuit cont de rata de incidenţă cumulată la 100.000 locuitori, conform datelor publicate de ECDC joi, 11 martie 2021, pentru perioada 22 februarie - 7 martie 2021.

Intrarea în carantină a persoanelor care vin din aceste ţări este obligatorie chiar şi pentru cei care prezintă un test PCR cu rezultat negativ. În acest caz, măsura se aplică pentru 10 zile. Pentru călătorii care nu au făcut testul, carantina durează 14 zile. Măsura nu li se aplică celor care, la intrarea în România, fac dovada că sunt vaccinaţi cu ambele doze sau că au avut, în ultimele 90 de zile, COVID-19 şi s-au vindecat. De asemenea, persoanele aflate în tranzit nu vor sta în carantină.

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat

Ţările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea sunt: Cehia, Estonia, San Marino, Muntenegru, Malta, Serbia, Iordania, Ungaria, Seychelles, Liban, Israel, Slovacia, Suedia, Slovenia, Bahrain, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Palestina, Andorra, Monaco, Letonia, Republica Moldova, Albania, Franţa, Italia, Polonia, Aruba, Cipru, Brazilia, Luxemburg, Saint Lucia, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Insulele Turks si Caicos, Macedonia de Nord, Maldive, Kosovo, Puerto Rico, Olanda, Isle of Man, Bulgaria, Austria, Uruguay, Liechtenstein, Lituania, Chile, Bosnia and Herzegovina, Blegia, Peru, Marea Britanie, Africa de Sud, Spania.

Lista poate fi consultată aici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb