CNSU: Bucureşti şi Ilfov nu intră în carantină

G.B
Miscellanea / 15 octombrie 2021

Bucureşti şi Ilfov nu intră în carantină

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a respins propunerea de carantinare a Bucureştiului venită de la Institutul Naţional de Sănătate Publică. CNSU anunţă că vor fi intensificate acţiunile de control pentru respectarea măsurilor anti-Covid şi se va analiza situaţia epidemiologică din Capitală şi Ilfov pentru propunerea de noi măsuri de limitare a răspândirii virusului, potrivit Digi24.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat Hotărârea numărul 87 privind stabilirea măsurilor necesar a fi implementate la nivelul Municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov pentru limitarea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2.

Principalele prevederi:

-nevalidarea propunerii Institutului Naţional de Sănătate Publică pentru instituirea măsurii carantinei la "nivelul zonei metropolitane Bucureşti";

-intensificarea acţiunilor de control privind respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 şi aplicarea măsurilor prevăzute de cadrul normativ în vigoare;

-analizarea de către Grupul de Suport Tehnico - Ştiinţific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României a situaţiei epidemiologice de la nivelul Municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov şi propunerea de noi măsuri de limitare a răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 pentru activităţile cu risc ridicat de răspândire a bolii.

Rata de infectare în Capitală a ajuns astăzi la 15,83 la mia de locuitori, după ce ieri era de 15,4 la mie. De asemenea, incidenţa a ajuns la 24,47 la mie în Clinceni, iar în alte cinci localităţi din judeţul Ilfov la peste 20, potrivit site-ului Prefecturii.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. asa cum e si normal!

     

    Preceptele Green Deal si mai ales The Great Reset ale psihoticilor Klaus Schwab (WEF), Bill Gates si ale celorlalti NU VOR FI URMATE DE ROMANIA !  

    Caci romanii au constiinta civica si constiinta de sine si au amintirea comunismului crancen de dinainte de 1989 si au anticorpii constiintei sa recunoasca o dictatura (sanitara) emergenta - ca cea de acum din Romania si din lume, sub scuza salvarii medicale impotriva unui virus cu mortalitate de 1,7 % !  

    Politicienii romani care SE OPUN SPIRITULUI ROMANIEI sa se pregateasca sa fie ucisi si linsati in mari miscari de strada (cand nu mai ai job ca te-a dat afara ca nu ai Pasaportul verde... te duci in strada furios si protestezi, mai dai si in cap tradatorilor politici ...treburi de genul asta) !  

    TOTI TRADATORII VOR FI OMORATI !  

    1. abia astept sa vad politicieni eviscerati de multimi furioase!

      abia astept sa vad revelata minciuna pseudo-democratiei originale prezentata in plina vedere, in public, tuturor oamenilor!  

      Sufletul Romaniei va trebui spalat cu sange de tradatori !  

    Mai fac acest calcul pentru a intelege proportiile raspandirii infectiei, care, da, nu are o mortalitate mai mare ca Alpha, dar beneficiaza de factori de transmisie permisi de factorul politic pe care o sa ii mentionez imediat.

     

    16 la 1000 de infectii in Bucuresti detectate de testarea in majoritate voluntara, facuta pe banii proprii, inseamna 1.6% infectii confirmate de un test care sunt doar o mica parte dintre cazurile active. Tataru spunea de 5x mai multe infectii. Altii se arunca chiar si mai sus, Ministerul Sanatatii folosea ca parametrii un numar 3, prin Franta era 4.... deci pe aici ne invartim. In realitate, in acest moment, rata pe doua saptamani este de peste 6% in Bucuresti. Cele doua saptamani nu sunt insa relevante pentru transmisibilitate si evolutia bolii ci mai degraba fereastra a fost scazuta pe la 10 zile, dar la nivel statistic a ramas perioada de 14 zile. Deci daca am scala la 10 zile, probabil ca rata de infectare reala ar fi in jurul a 5%. La fiecare 20 de persoane pe langa care treceti in Bucuresti, una poarta o infectie activa care se deruleaza in decursul acestei ferestre de 10 zile, cu sau fara simptome evidente (pe care le poate pune pe seama berii reci, a ploii, a vantului, etc). 

     

    Va dati seama ce focare de infectie sunt in zonele in care lumea face coada sau sta fara masca in interior? In restaurante, in centrele de vaccinare? Daca 5 persoane din 100 poarta acum o infectie activa, atunci un centru de vaccinare care a procesat 300 de persoane in cateva ore, pe care i-a triat, le-au luat datele personale, i-au tinut macar 10 minute in interior, atunci 15 infectati au expirat particule virale prin mastile prost purtate de panza. Rezulta ca la finalul programului de vaccinare, in acel interior se afla virusi expirati de infectati timp de 150 de minute. Noroc ca restaurantele nu par a fi deloc solicitate, sunt aproape goale. 

     

    In conditiile in care peste 65% dintre adultii din Bucuresti sunt vaccinati complet si stim ca ratele de infectare ale celor doua grupuri sunt aproape egale (vaccinatii avand peste 4 luni de la doza a doua), devine penibil orice politician sau purtator de halat alb care sa ne spuna ca Bucuresti a ajuns asa pentru ca nu au fost 80% vaccinati complet. Ca si cum 15% ar fi reprezentat diferenta dintre un cod verde si un cod rosu. Lituania are cea mai mare rata de vaccinare dintre tarile baltice (60% din total complet vaccinata, deci peste 75% dintre adulti) si are rata de incidenta de 10 la mie peste Romania. Da, cea mai vaccinata tara din Estul Europei, Lituania, este depasita doar de Serbia, o tara mai vaccinata decat Romania. Asa-i ca de Lituania nu stiati? Valul bate toate tarile baltice dar Lituania este cea mai vaccinata si are cele mai draconice reguli pe baza de certificat verde. Acolo s-a inventat o noua meserie in zonele publice: verificator de certificat verde si act de identitate. Nu mai poti intra fara certificat verde pe nicaieri. 

    Factorul politic este cel mai important agent care promoveaza aceasta raspandire. Daca era o gripa cu rata asta de raspandire, acum doi ani politicienii ar fi fost pe toate ecranele sfatuind populatia sa .... IGIENA, MASCA, DISTANTARE. Acum nu mai pot face asta pentru ca s-au discreditat sase luni de zile spunand ca vaccinatii nu fac si nu transmit boala. Asa ca lasa turma vaccinata sa se infecteze ca o turma, pentru ca au grija sa spuna ca valul 4 este valul nevaccinatilor. Ce minciuna. In Bucuresti pare a fi valul VACCINATILOR care loveste disproportionat in nevaccinatii imprudenti. Nu costa pe nimeni nimic daca 2-3 saptamani nu va mai vizitati cunostintele, vorbiti doar video pe telefon, si nu mai socializati bot in bot la serviciu. Un om responsabil adopta rutina casa, serviciu, magazin si evita apropierea de colegii de barfa. In plus igiena, masca, distantare si clatirea mucoaselor. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb