CNVM a respins contestaţiile depuse de Chelu şi firmele sale privind pragul de deţinere la unele SIF

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 octombrie 2010

CNVM a respins contestaţiile depuse de omul de afaceri Cătălin Chelu şi de firmele cu care acesta acţionează concertat privind anularea unor ordonanţe ale comisiei prin care grupul era obligat să-şi reducă participaţiile la 1% la SIF Transilvania şi SIF Banat-Crişana, potrivit Mediafax.

CNVM i-a obligat, la începutul lunii august, pe Chelu şi entităţile cu care acţionează concertat, să îşi reducă la 1% participaţia în cadrul celor două SIF-uri, în termen de 90 de zile. Acestea nu sunt primele avertismente date de CNVM lui Chelu şi persoanelor cu care acesta acţionează concertat. Deşi Chelu nu a răspuns solicitărilor Comisiei, nu a fost amendat până în prezent.

Conform datelor de la Depozitarul Central, Chelu deţinea, la 24 iulie, împreună cu 20 de firme şi două persoane fizice, Mihai Brînză şi Petru Mihalcea, un pachet de acţiuni reprezentând 1,77% din capitalul social al SIF Banat-Crişana.

Totodată, omul de afaceri controla, la data menţionată, 9,16% din titlurile SIF Transilvania împreună cu două persoane fizice - Cezar Rîmar şi Carmen Vlaicu - şi 26 de firme.

Legislaţia pieţei de capital prevede că un investitor sau un grup de persoane care acţionează în mod concertat nu poate deţine mai mult de 1% din acţiunile unei societăţi de investiţii financiare, iar în cazul depăşirii acestui prag, respectivele persoane sunt obligate să vândă deţinerile care depăşesc 1%, în termen de trei luni.

Reglementările ar putea fi schimbate dacă deputaţii vor aproba majorarea pragului de deţinere la SIF-uri, de la 1% la 5% din capitalul social. Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor urmează să realizeze un raport privind un proiect de majorare a pragului de deţinere, act care va fi apoi discutat în şedinţă de plen..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb