Coaliţia pentru Dezvoltarea României, îngrijorată de sustenabilitatea economiei

R.R.
Ziarul BURSA #Politică / 16 martie 2018

Reprezentanţii CDR: "Suntem dispuşi să sprijinim Executivul cu expertiza necesară şi cu soluţii pentru corectarea vulnerabilităţilor"

Reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR) sunt îngrijoraţi de lipsa de sustenabilitate a economiei ţării noastre, în ciuda creşterii înregistrată de aceasta, şi susţin că cifrele macroeconomice indică multiple puncte slabe.

Potrivit CDR, aceste puncte slabe ţin de infrastructura precară, de sistemul de educaţie deficitară şi de un sis­tem de sănătate cu probleme.

Coaliţia pentru Dezvoltarea Româ­niei, a prezentat membrilor Guvernului priorităţile mediului de afaceri, exprimându-şi disponibilitatea de a sprijini Executivul cu expertiza necesară şi cu soluţii pentru corectarea vulnerabilităţilor semnalate, arată un comunicat transmis de către organizaţie.

Principalele probleme pe care CDR le-a semnalat Executivului sunt: lipsa forţei de muncă, în special a celei calificate, atât din punct de vedere numeric (ca urmare a evoluţiei demografice dublate de emigrare), cât şi din punct de vedere calitativ (sistem educaţional neadaptat nevoilor actuale) şi al atitudinii faţă de muncă; lipsa predictibilităţii legislative, a transparenţei şi a dialogului real dintre decidenţii de la nivel local şi central şi mediul de afaceri, lucru care generează, pe termen lung, politici economice neadaptate ritmului de dezvoltare a iniţiativei private; birocraţia sufocantă care rezidă în bună parte din lipsa digitalizării serviciilor publice furnizate de autorităţile statului (în special de ANAF); imaginea generală proastă a României în exterior, în discordanţă cu potenţialul real al ţării, ceea ce duce la probleme mari în zona exporturilor, a investiţiilor străine şi a turismului; creşterea nesustenabilă (deşi necesară şi dorită) a salariilor, în special în zona bugetară, care atrage automat creşterea salariilor în zona privată, fără o cuplare, însă, la productivitate.

Reprezentanţii CDR au afirmat: "Avem, în interiorul Coaliţiei, resurse importante pe care dorim să le punem la dispoziţia Executivului şi Legislativului. Este vorba, în primul rând, de experţi recunoscuţi în diferite domenii de activitate, care pot contribui cu expertiza lor la elaborarea unor politici publice coerente.

Mai mult, suntem în măsură să furnizăm Executivului expertiză tehnică pentru a ieşi din paradigma actuală a lipsei de coerenţă şi de predictibilitate. Planul nostru de revigorare economică a ţării este un document cu propuneri punctuale, foarte tehnice, deloc politice, pe care suntem gata să le împărtăşim actualului Executiv. Ne dorim ca în 2018 să lucrăm împreună cu Guvernul pentru a crea stabilitate".

Totodată, CDR şi-a oferit sprijinul pentru elaborarea unor soluţii punctuale în scopul combaterii evaziunii fiscale, prin desfiinţarea muncii la negru.

De asemenea, Coaliţia şi mediul de afaceri subliniază că îşi doresc să menţină dialogul cu Executivul pe marginea principalelor direcţii de politică economică şi fiscală, făcând apel la transparenţă decizională şi predictibilitate în elaborarea politicilor publice.

Reprezentanţii CDR au mai spus că vor formula, în mod constant, soluţii tehnice punctuale pentru menţinerea competitivităţii în 2018, prin măsuri care să stimuleze mediul de afaceri şi să mobilizeze resursele umane valoroa­se de care dispune România.

Coaliţia pentru Dezvoltarea Româ­niei este coordonată, de la începutul acestui an, de către Dragoş Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb