ZIARUL BURSA

16 martie 2018
Ediţia din 18.10.2024
Credit Europe Bank, obligată de instanţă să restituie 220.000 euro lui Piţurcă

CONTRAVALOAREA COMISIONULUI DE ACORDARE ŞI A CELUI DE ADMINISTRARE Credit Europe Bank, obligată de instanţă să restituie 220.000 euro lui Piţurcă

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 16 martie 2018

Victor Piţurcă vrea să-i ceară băncii şi dobânda plătită în mod nedatorat, în ultimii ani 

Piperea: "La următorul proces, banca va trebui să îi dea clientului o sumă de trei ori mai mare decât acum"

Victor Piţurcă a câştigat definitiv, la instanţa supremă, un proces deschis împotriva Credit Europe Bank (CEB). Apărat de avocatul Gheorghe Piperea, antrenorul de fotbal a obţinut restituirea sumei de 220.000 de euro - contravaloarea comisionului de acordare şi a celui de administrare, impuse de bancă într-un contract de credit de nevoi personale, în valoare de 1,5 milioane de euro.

Ţara noastră, fruntaşă la cheltuielile pentru apărare

RAPORT NATO PE ANUL 2017  Ţara noastră, fruntaşă la cheltuielile pentru apărare

Ancuţa StanciuCompanii / 16 martie 2018

România s-a aflat, anul trecut, pe locul şase din cele 28 ţări NATO, în ceea ce priveşte ponderea din PIB alocată pentru cheltuielile de apărare, potrivit raportului NATO dat, ieri, publicităţii. Astfel, ţara noastră a avut, în 2017, cheltuieli estimate de apărare de 3,658 miliarde de dolari (1,8% din PIB), faţă de 2,086 miliarde de dolari, în 2010 (1,24% din PIB) şi 2,63 miliarde de dolari în 2016.

China "împinge" America tot mai departe de Africa

Călin RecheaInternaţional / 16 martie 2018

Călin Rechea

După alungarea mongolilor, în 1368, împăratul Yong Le, din dinastia Ming, şi-a pus în aplicare planul de cucerire a mărilor.

El l-a numit pe Zheng He "Amiral al Mărilor din Vest" şi i-a pus la dispoziţie resursele pentru construirea celei mai mari flote cunoscute până atunci.

ADVERTORIAL Anuntul privind selectia candidatilor pentru 7 pozitii de membri ai Consiliului de Administratie al S.N.G.N. ROMGAZ SA

Piaţa de Capital / 16 martie 2018

SNGN ROMGAZ SA (link: https://romgaz.ro) Romgaz este cel mai mare producator si principal furnizor de gaze naturale din Romania. Compania este admisa la tranzactionare din anul 2013 pe piata Bursei de Valori din Bucuresti si a Bursei din Londra ( LSE). Actionar principal este statul roman cu o participatie de 70%. Compania are o experienta vasta in domeniul explorarii si producerii de gaze naturale, istoria sa incepand de acum mai bine de 100 de ani in 1909, cand a fost descoperit primul zacamant de gaze naturale in Bazinul Transilvaniei la Sarmasel.

"Dedeman" şi-a crescut deţinerea, la 50,09% din Cemacon

Piaţa de Capital / 16 martie 2018

PIF Industrial, deţinută de proprietarii Dedeman, fraţii Pavăl, a mai cumpărat un pachet de 5,6% din producătorul de cărămizi "Cemacon", la preţul de 0,55 lei/unitate, în cadrul ofertei publice obligatorii, încheiate miercuri, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Reuters: Unele divizii UBS din Asia fuzionează

Reuters: Unele divizii UBS din Asia fuzionează

V.R.Internaţional / 16 martie 2018

"UBS Group" AG, cea mai mare bancă elveţiană, uneşte operaţiunile diviziilor sale de acţiuni (ECM) şi obligaţiuni (DCM) din Asia - Pacific, în condiţiile în care activităţile UBS aferente listărilor pe piaţa din Hong Kong au fost suspendate.

Toys "R" Us a solicitat închiderea operaţiunilor din SUA

Toys "R" Us a solicitat închiderea operaţiunilor din SUA

Alina VasiescuInternaţional / 16 martie 2018

Distribuitorul american de jucării Toys "R" Us Inc. a solicitat lichidarea afacerilor sale de pe piaţa SUA, după un efort de salvare eşuat, în condiţiile în care se află în imposibilitatea de a face faţă concurenţei intense şi datoriilor mari, anunţă Bloomberg.

Războaie reci, călduţe, calde şi fierbinţi

Cornel CodiţăEditorial / 16 martie 2018

Cornel Codiţă

Un vînt rece suflă deasupra Europei. Pe axa Londra-Moscova, cuvintele nu mai sunt suficiente pentru a măsura greutatea faptelor şi a consecinţelor lor. Mostre din arsenalul ilegal al armelor chimice cutreieră spaţiul statelor NATO pentru a atinge ţinta, undeva în Marea Britanie. Eliminarea demonstrativă a agenţilor care trec la inamic nu este chiar o practică necunoscută serviciilor secrete. Pentru cele din Rusia este o marcă de recunoaştere şi prestigiu, afişată constant, cu mîndrie.

SUA impun sancţiuni ruşilor acuzaţi de amestec în alegerile din 2016

V.R.Jurnal de criză / 16 martie 2018

Statele Unite ale Americii au impus sancţiuni unui număr de 19 cetăţeni ruşi, acuzaţi că au avut un amestec în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi în presupuse atacuri cibernetice, conform presei străine, care menţionează că în rândul celor sancţionaţi se află 13 persoane şi companii la adresa cărora procurorul special al Departamentului de Justiţie Robert Muller a formulat acuzaţii oficiale.

Scrisori de mână licitate online

Scrisori de mână licitate online

Marius TiţaInvestiţii Personale / 16 martie 2018

Marius Tiţa

Scriem numai pe calculator, scrisorile sunt mess-uri şi e-mailuri, de cred copiii că timbrul este doar o chestie mică şi delicată, dar teribil de valoroasă. Scriem puţin cu pixul, cu creionul sau stiloul nici atât, astfel că, după noi, nu mai rămâne niciun manuscris, nici măcar un petec de hârtie, cum s-a găsit după Brâncuşi. Astfel, memorabilia este văduvită de unul dintre cele mai suculente şi interesante domenii ale sale, partea de manuscrise şi autografe.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

PIAŢA MONETARĂ Dobânzile overnight, în stagnare

MIHAELA DANBănci-Asigurări / 16 martie 2018

Dobânzile overnight pe termen foarte scurt au stagnat în şedinţa de tranzacţionare de ieri.

Astfel, BNR a afişat, în prima parte a zilei, un nivel mediu al dobânzii la depozitele overnight plasate (ROBOR) de 1,31%, iar dobânda la depozitele...

BET marchează un avans de 1%

BVB BET marchează un avans de 1%

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 16 martie 2018

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a avut o evoluţie pozitivă din punctul de vedere al cotaţiilor, în şedinţa bursieră de ieri, toţi indicii încheind ziua în creştere, BET a urcat cu 1%, până la 8.687,83 de puncte.

"Generali" majorează dividendele

Bănci-Asigurări / 16 martie 2018

"Assicurazioni Generali", cea mai mare companie italiană de asigurări, a anunţat ieri majorarea dividendelor pentru anul 2017, în condiţiile în care, anul trecut, a realizat un profit operaţional record, graţie reducerii costurilor şi...

MACRO NEWSLETTER 16 Martie 2018

MACRO NEWSLETTER 16 Martie 2018

Internaţional / 16 martie 2018

Producţia industrială din Ungaria şi-a accelerat creşterea anuală în ianuarie 2018, până la 6,7%, de la 4,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1%, după un avans de 1,6% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo