Coaliţia pentru Educaţie militează pentru vacanţe mai scurte

O.D.
Ziarul BURSA #Companii / 10 ianuarie 2020

Coaliţia pentru Educaţie militează pentru vacanţe mai scurte

Reprezentanţii Federaţiei Coaliţia pentru Educaţie susţin că anul şcolar ar trebui să înceapă mai devreme, iar vacanţele să fie mai scurte. Federaţia consideră "un progres" faptul că anul şcolar 2019 - 2020 a început cu o săptămână mai devreme, iar acest "câştig ar trebui menţinut": "În viziunea coaliţiei, o vacanţă de vară de trei luni afectează major copiii şi nivelul la care ei revin în şcoală, după o pauză atât de mare. Vacanţe mai scurte, ritmice, periodice, în timpul anului şcolar, pot contribui la consolidarea învăţării, a progreselor realizate de copii şi pot fi spaţii de odihnă, reflecxie, planificare pentru profesor".

Potrivit unui comunicat de presă al federaţiei este "benefică fragmentarea" vacanţei de primăvară în funcţie de Paştele Catolic şi cel Ortodox, ţinând cont de specificul anului 2021: "Acest fapt arată că ministerul ţine cont şi de necesitatea reunirii numeroa-selor familii de români în care părinţii sunt plecaţi în străinătate".

Numărul mediu de zile de cursuri pentru ţările OECD este de 185, ţara noastră situându-se sub această medie, iar majoritatea statelor europene optează pentru începerea cursurilor chiar de la începutul lunii septembrie, indică organizaţia. Coaliţia pentru Educaţie solicită şi "crearea de spaţiu" în structura anului şcolar dedicat perioadelor de planificare, formare, reflecţie şi învăţare pentru cadrele didactice. "De asemenea, este important ca elevii din învăţământul profesional, tehnologic să nu mai fie discriminaţi şi, într-un fel, pedepsiţi pentru că urmează această rută, prin faptul că pentru ei anul şcolar este mai lung cu 3 săptămâni", a declarat reprezentanta coaliţiei Simona David Crisbăşanu. În opinia federaţiei, anumite procese pot fi suprapuse în cursul anului şcolar - certificarea competenţelor din structura examenului de Bacalaureat, simultan cu programe de formare pentru profesorii neimplicaţi în examene şi învăţare remedială/de performanţă pentru copiii cu astfel de nevoi, astfel încât accentul să fie pus pe procesul de învăţare şi progresele realizate de elevi.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a lansat în dezbatere publică, proiectul de ordin de ministru privind structura anului şcolar pentru 2020 - 2021.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb