CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / SIMONA CURPĂN, ADRBI: "Avem o alocare de 300 milioane euro pentru eficienţă energetică şi mobilitate urbană"

R.R.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 25 octombrie 2019

Simona Curpăn

Simona Curpăn

În actualul exerciţiu financiar (2014-2020), spre deosebire de cel anterior (2007-2013), regiunea Bucureşti-Ilfov nu a avut o alocare pe toate axele programului Regio, întrucât, din punct de vedere statistic, este considerată ca fiind mai dezvoltată decât alte regiuni de la nivel naţional, a afirmat Simona Curpăn, şef departament Promovare Regională şi Investiţii, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI).

Domnia sa a declarat, ieri: "În ceea ce priveşte stadiul Programului Operaţional Regional (Regio), de care ADRBI se ocupă, în calitate de organism intermediar din 2007, în perioada 2007-2013 regiunea Bucureşti-Ilfov a avut o alocare de aproximativ 350 milioane euro pentru toate axele de atunci ale programului: dezvoltarea oraşelor, infrastructura de transport, infrastructura socială, mediul de afaceri şi promovarea turis­mului. În perioada de programare 2014-2020, însă, întrucât regiunea este considerată, din punct de vedere statistic, una mai dezvoltată, nu primim alocare pe toate axele programului. Pentru actuala perioadă programatică, cea mai mare alocare este de circa 300 milioane euro pentru eficienţă energetică şi mobilitate urbană, iar pentru patrimoniu cultural şi regenerare urbană, pentru infrastructura de transport, dezvoltarea locală sub responsabilitatea comunităţii şi pentru infrastructura educaţională avem alocată o sumă din Regio de circa 420 milioane euro".

Reprezentanta ADRBI a mai explicat că, începând din anul 2007, peste 1.000 de blocuri au fost reabilitate cu fonduri Regio, cele mai multe în sectorul 3, dar sunt şi în sectorul 4, sectorul 6, precum şi în Otopeni şi Măgurele.

"Am primit o alocare, în această perioadă, şi pentru eficienţa energetică a clădirilor publice şi avem un astfel de proiect în implementare la Buftea. Pentru iluminatul public avem, în prezent, două proiecte în faza de precontractare şi o alocare pe regiune pentru acest domeniu de aproximativ 5 milioa­ne de euro. Regiunea a primit o alocare şi pentru mobilitate urbană, sunt 13 contracte, în acest moment, semnate pentru achiziţia de autobuze electrice şi tramvaie, în special, şi mai avem un proiect semnat cu PMB pentru modernizarea liniei de tramvai pe Bulevardul General Vasile Milea din Capitală. Pe Axa 5, patrimoniu cultural şi regenerare urbană, sunt 10 contracte semnate, în prezent, iar un alt contract face referire la îmbunătăţirea infrastructurii rutiere, care acoperă toată suma alocată pentru regiunea noastră şi este în judeţul Ilfov", a mai spus doamna Curpăn.

Totodată, domnia sa a mai spus că ADRBI gestionază alocări de fonduri europene şi pentru creşe şi grădiniţe - patru contracte, având o alocare de 19 milioane euro; pentru şcoli, pentru învăţământul obligatoriu - o alocare de 12 milioane de euro; pentru învăţământul profesional şi tehnic sunt două contracte semnate în regiunea Bucureşti-Ilfov şi pentru universităţile de stat - 3 contracte semnate cu Universitatea din Bucureşti şi USAMV, pentru o alocare de aproape 15 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb