Coca Cola achiziţionează Huiyuan pentru 2,5 miliarde de dolari

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 septembrie 2008

Coca-Cola va plăti pentru producătorul de băuturi răcoritoare Huiyuan din China 2,5 miliarde de dolari, triplu faţă de valoarea companiei, pentru a se extinde pe o piaţă în continuă dezvoltare. Gigantul american va plăti 12,2 dolari Hong Kong pe acţiune, în numerar, de aproape trei ori mai mult decât preţul acţiunilor Huiyuan înregistrat vineri la închiderea Bursei, de 4,14 dolari Hong Kong. Este cea mai importantă preluare efectuată de o firmă străină în China. "Coca-Cola caută să se impună pe piaţa sucurilor nediluate, unde Huiyuan este lider", a declarat Emma Liu, analist la Nomura Securities.

Huiyuan este deţinut în proporţie de 23 la sută de grupul alimentar Danone din Franţa, iar 6,8 la sută aparţin firmei private de investiţii Warburg Pincus & Co din Statele Unite.

Analiştii estimează o creştere cu zece la sută în fiecare an a pieţei băuturilor răcoritoare din China, pe fondul majorării numărului de locuitori şi al veniturilor populaţiei.

Coca-Cola este prezentă pe piaţa din România prin intermediul a două firme, res­pectiv Coca-Cola România, reprezentantul companiei americane The Coca-Cola Company, care deţine mărcile şi produce concentratele, şi îmbuteliatorul Coca-Cola HBC România, care produce, distribuie şi vinde produsele.

Coca-Cola HBC România administrează fabricile din Ploieşti (sud), Iaşi (nord-est), Timişoara (vest), Oradea (nord-vest) şi Vatra Dornei (nord). Portofoliul Coca-Cola România cuprinde băuturi răcoritoare precum Coca-Cola, Sprite, Fanta, băuturile răcoritoare necarbonatate Cappy, ceaiurile Nes­tea, băutura energizantă Burn, cafeaua ready-to-drink illy etc. La rândul său, Coca-Cola HBC are în portofoliu două branduri de apă minerală: Poiana Negri şi Dorna (cu apa minerală carbogazoasă Dorna şi apa minerală plată Izvorul Alb).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb