Codul Muncii, adoptat prin asumarea răspunderii Guvernului

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 22 februarie 2011

Emil Boc

Emil Boc

Premierul Emil Boc, susţinut de Coaliţia de guvernare să înceapă procedurile

Sindicatele ameninţă cu proteste şi cu grevă generală

Primul-ministru Emil Boc a fost mandatat, şi este susţinut de PDL, pentru asumarea răs-punderii pe Codul Muncii, a anunţat, ieri, secretarul general adjunct Gheorghe Flutur, la finele şedinţei centrale a conducerii partidului.

Flutur a precizat că procedurile şi calendarul asumării urmează să fie stabilite în funcţie de discuţiile pe care şeful Executivului le va avea cu grupurile parlamentare care sprijină Guvernul. Contractele colective de muncă ar urma să fie reglementate prin lege specială.

Partenerul de guvernare al PDL - UDMR a anunţat, deja, că este de acord cu adoptarea Codului Muncii prin măsura angajării răspunderii guvernamentale.

"Noi, astăzi (n.r. - ieri), în Coaliţie, am fost de acord cu asumarea răspunderii Guvernului", a declarat, pentru Agerpres, liderul grupului parlamentar al UDMR din Senat, Fekete Szabo Andras Levente.

Tema asumării răspunderii pe proiectul Codului muncii va fi reluată astăzi dimineaţă, când premierul Emil Boc se va întâlni cu grupurile parlamentare reunite ale UDMR.

Şi UNPR este de acord cu angajarea răspunderii, dar cu condiţia păs-trării contractelor colective de muncă şi a celui individual pe perioadă nedeterminată.

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat: "Dacă în final textul va prevede această garanţie legată de contractele colective la toate nivelurile şi la păstrarea contractului individual de muncă pe perioadă nedeterminată ca regulă, atunci textul poate fi asumat. Nu uitaţi că şi în 2003, atunci când puterea a adoptat Codul muncii, a făcut-o prin angajare, după ce a existat un acord cu toate sindicatele şi patronatele. (...) Ar fi de preferat să existe un acord din partea sindicatelor şi patronatelor pe acest text".

Opoziţia nu este de acord cu demersul Coaliţiei de guvernare. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, ieri, că opoziţia nu intenţionează să discute cu premierul Emil Boc despre modificările aduse Codului Muncii, doarece acesta nu ştie încă nici măcar care sunt modificările respective.

Ponta a precizat că liderii USL se vor întâlni, astăzi, cu reprezentaţi ai sindicatelor şi patronatelor, pentru a discuta des-pre modificările pe care Guvernul intenţionează să le facă la Codul Muncii.

În opinia sa, utilizarea procedurii de asumare a răspunderii în acest caz nu are nici logică şi nici justificare: "Dacă acest Guvern avea în continuare majoritate în Parlament putea să vină cu proiectul în Parlament, să fie discutat, analizat, să se facă amendamente. Altfel, pe această procedură se va ajunge inevitabil la ceea ce s-a ajuns şi cu Legea educaţiei şi cu Legea pensiilor şi cu celelalte legi adoptate fără a gândi".

Organizaţiile sindicale au anunţat deja că pregătesc acţiuni de protest împotriva asumării răs-punderii Guvernului pe noul Cod al Muncii, nefiind exclusă greva generală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb