Coeure, BCE: "Dobânzile rămân la un nivel redus cât timp va fi necesar"

V.R.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 ianuarie 2019

Benoit Coeure, membru în conducerea Băncii Centrale Europene: "BCE trebuie să fie «extrem de vigilentă» în condiţiile în care creşterea economiei încetineşte din cauza temerilor legate de faptul că tensiunile comerciale riscă să genereze o nouă criză financiară".

Benoit Coeure, membru în conducerea Băncii Centrale Europene: "BCE trebuie să fie «extrem de vigilentă» în condiţiile în care creşterea economiei încetineşte din cauza temerilor legate de faptul că tensiunile comerciale riscă să genereze o nouă criză financiară".

Dobânzile Băncii Centrale Europene (BCE) vor fi menţinute la un nivel redus atâta vreme cât va fi necesar pentru ca inflaţia să fie să readusă la ţinta de circa 2%, potrivit afirmaţiilor făcute de Benoit Coeure, membru în conducerea instituţiei financiare.

Coeure a declarat vineri, la postul de radio France Inter: "Dobânzile pe care le-am stabilit pentru economia zonei euro vor rămâne la nivelul actual până cel puţin după vara lui 2019, res-pectiv atât timp cât va fi necesar".

Coeure a mai spus că BCE trebuie să fie "extrem de vigilentă" în condiţiile în care creşterea economiei încetineşte din cauza temerilor legate de faptul că tensiunile comerciale riscă să genereze o nouă criză financiară.

Amintim că, luna trecută, Banca Centrală Europeană a decis să menţină nemodificată dobânda de politica monetară "cel puţin până în vara lui 2019" şi, totodată, a anunţat că achiziţiile sale de obligaţiuni încetază la finele lunii decembrie 2018.

Atunci, BCE a informat că a menţinut dobânda de politică monetară la nivelul zero, în timp ce dobânda la facilitatea de creditare marginală a fost păstrată la 0,25%, iar dobânda la depozite, care se aplică băncilor ce stochează lichidităţile în exces la banca centrală pentru o perioadă de 24 de ore a fost lăsată la minus 0,40%.

Banca a menţionat luna trecută: "Consiliul guvernatorilor se aşteaptă ca dobânzile cheie ale BCE să rămână la nivelele actuale cel puţin până în vara lui 2019, sau în orice caz atât timp cât va fi necesar pentru a se asigura o convergenţă sustenabilă a inflaţiei spre un nivel mai mic, dar apropiat, de 2% pe termen mediu".

BCE preconiza, în decembrie, că economia zonei euro a avut o creştere de 1,9% în 2018, faţă de un avans de 2% cât estima în luna septembrie. Ritmul de creştere a economiei zonei euro ar urma să încetinească la 1,7% în 2019, potrivit BCE, care anticipa un avans de 1,8% în luna septembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb