COLORADO SPRINGS: Atac armat într-un centru de planning familial, soldat cu trei morţi

S.A.
Internaţional / 28 noiembrie 2015

Atac armat într-un centru de planning familial, soldat cu trei morţi

Atacatorul a fost arestat

-----------

Actualizare 17:50 Barack Obama, după ultimul atac armat din Colorado: "Ajunge!"

Preşedintele Barack Obama a denunţat din nou astăzi uşurinţa de a procura arme de foc în SUA după atacul armat soldat cu trei morţi la un centru de planning familial din statul Colorado, transmite AFP.

"Trebuie să facem ceva în ceea ce priveşte uşurinţa de a obţine arme de război pe străzile noastre de către persoane care nu ar trebui să aibă acces la ele, este de ajuns", a afirmat Obama într-un comunicat, precizând că autorul atacului din Colorado Springs avea "o armă de asalt şi a luat ostatici".

"Nu este ceva normal. Nu trebuie să devină normalitate", a declarat preşedintele SUA, care reacţionează sistematic după atacurile criminale din SUA, solicitând un mai bun control al armelor de foc.

(S.A.)

------------

Un atac armat a avut loc vineri într-un centru de planning familial la Colorado Springs, în statul Colorado (vestul Statelor Unite), acesta soldându-se cu trei morţi, dintre care un poliţist, şi nouă răniţi, au anunţat autorităţile, potrivit AFP.

Trei persoane au decedat din cauza rănilor, inclusiv un poliţist, au declarat autorităţile din Colorado Springs într-o conferinţă de presă. Nouă persoane, dintre care cinci poliţişti, au fost spitalizate.

"Starea lor este pentru moment bună", a precizat Catherine Buckley, purtător de cuvânt al poliţiei din acest oraş situat la sud de Denver.

Autorităţile au mai anunţat că bărbatul înarmat care s-a ascuns mai multe ore în centrul de planning familial a fost arestat.

"Suspectul a fost arestat", a declarat John Suthers, primarul oraşului Colorado Springs, la sud de Denver, într-un briefing de presă. Poliţia, care nu a dezvăluit încă identitatea atacatorului, era îngrijorată că el ar fi putut plasa explozibili în clădire.

Schimbul de focuri între atacator şi poliţie a durat ore în şir. Televiziunile americane au difuzat imagini cu persoanele evacuate în grabă.

Nici poliţia şi nici federaţia centrelor de planificare familială nu au fost în măsură să confirme care era ţinta atacatorului la această organizaţie non-profit, care primeşte subvenţii publice.

Centrele de planificare familială furnizează în Statele Unite în principal servicii ginecologice: examene preventive, contraceptive, dar efectuează şi avorturi.

Acest lucru face ca în mod regulat ele să fie ţinta unor manifestaţii sau chiar agresiuni din partea adversarilor radicali ai avortului.

Incidentul a început în jurul orei 11:30 locale (18:30 GMT) când poliţia a primit un avertisment anunţând un atac armat la un centru de planificare familială din oraşul Colorado Springs, al doilea ca mărime din statul Colorado.

Un responsabil al Casei Albe a declarat că preşedintele Statelor Unite Barack Obama "a fost informat prin consilierul său de securitate internă Lisa Monaco" în legătură cu situaţia din Colorado Springs şi că "va fi avertizat cu privire la evoluţie".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb