COMANDAMENT DE IARNĂ PMB: Traficul rutier în Capitală se desfăşoară în condiţii de iarnă

Ioana Dogaru
Miscellanea / 4 ianuarie 2016

Primarul general Răzvan Sava a convocat, luni, 4 ianuarie 2016, ora 7.30, comandamentul de iarnă al Municipiului Bucureşti, structură din care fac parte instituţii şi societăţi comerciale responsabile cu deszăpezirea Capitalei, potrivit unui comunicat de presă al PMB.

Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie a emis, duminică, o avertizare de prelungire a codului galben de ninsori şi ger, valabil pânămarţi. Potrivit prognozei, în Bucureşti va ninge în cursul zilei de luni şi în noaptea de 4 spre 5 ianuarie 2016. Temperaturile exterioare vor fi sub 0 grade Celsius, însă nu vor depăşi -10 grade pe timpul nopţii.

Luni dimineaţa, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă în Bucureşti, nefiind înregistrate blocaje. Toate pasajele şi podurile au fost deszăpezite, iar mijloacele de transport public circulă normal pe arterele Capitalei, precizează comunicatul citat.

Numărul de utilaje care acţionează pentru deszăpezirea oraşului va fi redus în timpul zilei, urmând să se lucreze la capacitate maximă pe timpul nopţii. Utilajele acţionează în continuare pentru împrăştierea materialului antiderapant şi curăţarea carosabilului de zăpadă, informează comunicatul PMB.

"Primăria Capitalei şi Poliţia Rutieră a Municipiului Bucureşti reia apelul către bucureşteni să folosească cât mai mult mijloacele de transport public. În acest sens, Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a suplimentat numărul mijloacelor de transport în comun pe majoritatea liniilor. PMB şi Poliţia Rutieră reia apelul către bucureştenii care folosesc maşinile personale pentru a se deplasa în oraş, să se asigure că autovehiculele pe care le conduc sunt echipate corespunzător sezonului rece: au anvelope de iarnă iar sistemele de încălzire ale maşinii sunt funcţionale", scrie în comunicatul citat.

De asemenea, Primăria Capitalei şi Poliţia Rutieră adresează un apel şoferilor bucureşteni să acorde prioritate utilajelor de deszăpezire pe care le întâlnesc în trafic.

Potrivit strategiei de deszăpezire, prioritate pentru deszăpezire au podurile, pantele, pasajele rutiere, urmând ca apoi să se intervină pe traseele pe care circulă mijloacele de transport în comun. Tot la urgenţă se va acţiona pentru deblocarea arterelor situate în perimetrul spitalelor şi altor obiective sociale de interes public, potrivit comunicatului PMB.

Odată finalizată intervenţia pe obiectivele amintite, se va interveni pe arterele secundare.

Primăria Capitalei atenţionează proprietarii de clădiri sau spaţii comerciale că au obligaţia de a înlătura zăpada depusă pe trotuarele din faţa imobilelor pe care le deţin. Conform articolului 12, anexa 1 a HCGMB 120/2010, proprietarii de imobile au obligaţia să înlăture zăpada, gheaţa şi ţurţurii formaţi în perimetrul clădirilor pe care le deţin, în maxim 24 de ore de la încetarea ninsorii. Nerespectarea acestei obligaţii se sancţionează cu amenzi de la 200 la 500 de lei pentru persoane fizice şi de la 500 la 2.000 de lei pentru persoane juridice, precizează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb