Tribunalul Târgovişte a pronunţat ieri hotărârea prin care Combinatul COS Târgovişte (fost Mechel) a intrat în faliment, potrivit minutei de şedinţă. Combinatul a avut anul trecut pierderi de peste 62 milioane lei, faţă de profitul net din 2019 de peste 140 milioane lei. Numărul salariaţilor a scăzut de la 1.311 la 921, transmite G4media.
Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte este în procedură de insolvenţă din februarie 2013 şi este singurul producător de oţel-beton cu ciclu complet din România. Combinatul s-a aflat în portofoliul grupului rus Mechel, iar acum este controlat de offshore-ul cipriot Mazur Investments Ltd cu 86 %. Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) deţine 4 %, iar restul e deţinut de mici acţionari. Administratorul special al combinatului este cetăţeanul rus Oleg Shvedakov, născut în 1973 în fosta URSS.
Solutia pronunţată de Tribunalul Dâmboviţa, potrivit portalului instanţei: "Respinge cererea de confirmare plan de reorganizare modificat şi completat, propus de societatea creditoare ALPHARD FINANCIAL CORP. Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii de intrare în faliment, cerere formulată de creditoarea SC Distribuţie Energie Electrică România SA. În temeiul disp. art. 107 alin. 1 lit. C din Legea nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, dispune începerea procedurii falimentului debitoarei COS Târgovişte SA. În temeiul art. 107 alin 2 lit. b din Legea privind procedura insolvenţei nume?te, în calitate de lichidator judiciar provizoriu, pe Maestro SPRL filiala Bucureşti, cu o retribuţie de 1500 lei, acesta urmând a îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 25 din Legea privind procedura insolvenţei. În temeiul art. 107 alin. 2 din Legea 85/2006 privind procedura insolvenţei, dispune dizolvarea societăţii debitoare si ridicarea dreptului de administrare al acesteia. Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor si Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, pentru efectuarea menţiunii, precum si publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă. Fixează termenul limită pentru depunerea cererilor creanţelor născute în cursul procedurii la 13.08.2021; Fixează termenul limită pentru verificarea creanţelor născute în cursul procedurii, întocmirea, afişarea si comunicarea tabelului suplimentar al creanţelor la 27.08.2021 ; Fixează termenul limită pentru depunerea contestaţiilor la creanţele născute in cursul procedurii la 10.09.2021. Fixează termenul limită pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv consolidat al creanţelor la 30.09.2021. Acordă termen pentru continuarea procedurii la 19.10.2021. Document: Hotărâre intermediară 204/2021 30.06.2021."
Firma Uni Steel Impex, un distribuitor de feroaliaje şi metale neferoase, a formulat cererea de deschidere a procedurii falimentului pentru suma de aproape 331.000 de lei, reprezentând facturi neachitate din 2019.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.07.2021, 13:40)
frumos...pai tocmai reintrase la tranzactionare in oct 2020, ajunsese la un moment dat si de 4x mai mare decat un min din noiembrie 2020 si inchide in faliment la un pret de peste 3x minimul din noi. Asta se cheama "pump and dump"" si pe piete care nu sunt manevrate complet se face puscarie. Evident la noi ASF nu stie nimic. De circa 1 an si ceva s-a dat drumul la borfaseala totala pe bvb: descarcare de junkuri falimentare, aero care e manipulare totala, cateva actiuni de pe principal pompate (se stie care sunt) pana unii baieti descarca totul oare ce s-a intamplat? Care a fost momentul declansator dupa care niciunui broker nu ii mai e frica de nimic?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.07.2021, 15:43)
Eu cu comenturile mele credite am tras semnal de alarma.
Nimeni nu asculta!!
Din 2019 anunt ca se fac exituri si manevre!!!
Daca piata "proasta" balteste de lichiditate, rechini se vor gasi mereu.
semnat comenturi "cretine"
1.2. Titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Protaru în data de 01.07.2021, 15:58)
E foame mare de bani in piata, toate fluctueaza de zici ca is crypto-pacanele.
Dupa ce rezolva problema gunoaielor, sobolanilor, capuselor si taierii ierbii vor face ordine, curatenie si bursica. Au o abordare "bottom-up", vorba capitalistilor.
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.07.2021, 17:51)
Desi nu sunt adeptul fostilor psdisti tare mi e teama ca prezentii ""capitalisti"" sunt mai varza decat predecesorii lor si mesaje vin cam de peste tot gunoaie, sobolani, capuse, numiri prin firme de stat pe "mandate" de 4 luni, bursa care se pare ca functioneaza pe sistem clientelar mai puternic decat in fostul regim si este mult mai tare manipulata. Succesiunea nu a fost asa? 1 schimbare guvern, 2 schimbare boardul bursei, 3 venire influenta puternica brokeri (inainte era mai mult influenta banca), 4 dat drumul la ""manareala"", 5 bani eventual splati si directionati catre ""unii de-ai nostrii""? Parca asa miroase....deci tare mi e teama ca daca privim putin peste teroriile economice care s-ar aplica la niste stock exchanges cu dax si dji....la noi ..la bursa de tejghea situatia parca e mai proasta din punct de vedere al schimbarii de interese si influenta in ultima vreme