Comcast lansează un război al ofertelor

M.D.
Companii / 14 iunie 2018

Comcast lansează un război al ofertelor

Comcast a oferit, miercuri, 65 de miliarde de dolari pentru a tenta grupul media 21st Century Fox, deţinut de Rupert Murdoch, să renunţe la fuziunea cu Walt Disney Co, într-un război al ofertelor între cele mai mari companii media din SUA, transmit DPA şi Reuters.

Noua ofertă în numerar a Comcast vine la o zi după ce un judecător american a dat undă verde megafuziunii dintre gigantul american de telecomunicaţii AT&T şi grupul media Time Warner. Judecătorul districtual Richard Leon, din Washington, a afirmat că Departamentul american al Justiţiei nu a oferit suficiente motive pentru a demonstra că tranzacţia dintre Time Warner şi AT&T va afecta substanţial consumatorii şi concurenţa.

Preluarea Time Warner de AT&T, evaluată la 85 de miliarde de dolari, va crea cea mai mare companie de conţinut şi distribuţie integrată vertical din lume.

Unii analişti cred că vor exista dificultăţi la tranzacţia dintre Comcast şi Fox, în urma căreia vor fi unite studiourile de film şi televiziune ale Fox cu postul american de televiziune NBC şi studioul Universal Pictures, deţinute de Comcast, dar Brian Roberts susţine, într-o scrisoare adresată Fox, că va oferi aceleaşi condiţii ca şi Disney şi a promis că va lupta în instanţă pentru realizarea tranzacţiei, dacă va fi necesar.

Comcast a oferit 35 de dolari pentru o acţiune Fox, în timp ce oferta Disney este de 29,18 dolari per titlu, conform preţului acţiunilor Fox la închiderea şedinţei bursiere de miercuri.

În paralel, Comcast a depus o ofertă de 22 miliarde de lire sterline (31 de miliarde de dolari) pentru preluarea grupului britanic Sky, ameninţând să contracareze ambiţiile mogulului media Rupert Murdoch.

Pentru a obţine aprobarea autorităţilor de reglementare, Fox a acceptat să-şi vândă mai multe active către Walt Disney, inclusiv participaţia deţinută la Sky.

În 10 iulie, Consiliul de Administraţie al Fox va decide prin vot ce ofertă preferă. Anterior, Disney a făcut o ofertă de 52,4 miliarde de dolari pentru divizia de media a Fox, care nu include operaţiunile din domeniul sportului şi al ştirilor, în special Fox News.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb