Comisarul pentru Energie vrea interzicerea temporară a forărilor petroliere marine la mare adâncime

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 12 octombrie 2010

Comisarul pentru Energie, Guenther Oettinger, va solicita, miercuri, interzicerea temporară a forărilor petroliere marine la mare adâncime, până la finalizarea unei investigaţii privind cauzele dezastrului produs la o platformă a BP în Golful Mexic, dar Marea Britanie consideră că nu este cazul.

"Nu vedem motivul unui moratoriu asupra forărilor la mare adâncime. Învăţăm din incidentul din Golful Mexic, dar nu există reglementări obligatorii", a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului britanic al Energiei şi Schimbărilor Climatice, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

El a adăugat că nicio instituţie europeană nu are puterea să declare un moratoriu privind forările de acest tip, considerate de guvernul britanic esenţiale pentru securitatea energetică a ţării. Legislaţia britanică referitoare la operaţiunile marine a fost înăsprită după o explozie produsă în 1988 la platforma Piper Alpha, soldată cu moartea a 167 de oameni, în cel mai grav incident de acest fel din lume, în privinţa numărului de victime.

Autoritatea britanică de reglementare în domeniul siguranţei, HSE, ar putea revizui din nou legislaţia dacă investigaţiile legate de explozia platformei Deepwater Horizon a grupului BP, care a provocat cea mai gravă scurgere de petrol din istorie, vor dovedi lipsuri în prevederile legale.

Între timp, guvernul evaluează toate noile operaţiuni de forare şi a început inspecţii la plaformele mobile, după accidentul din Golful Mexic, produs în aprilie.

Producţia de petrol şi gaze a Marii Britanii va scădea cu peste 25% până în 2015, potrivit estimărilor, majorând dependenţa ţării de importurile de carburanţi, iar guvernul vrea să încurajeze forările la mare adâncime.

Guvernul estimează că potenţialul resurselor de petrol şi gaze de mare adâncime este de circa 3-3,5 miliarde barili echivalent petrol, respectiv 15%-17,5% din resursele totale ale ţării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb