Comisia de selecţie a administratorului Fondului Proprietatea şi CNVM au format o echipă tehnică care să identifice cadrul legal intern şi internaţional pentru viitoarea guvernanţă corporatistă sub care va funcţiona Fondul după desemnarea unui manager, a spus miercuri Enache Jiru, citat de NewsIn.
"Astăzi (n.r. ieri) ne-am întâlnit cu membrii Comisiei Naţionale pentru Valori Mobiliare (CNVM), iar în urma discuţiilor am găsit disponibilitatea din partea lor pentru formarea unei echipe tehnice care să identifice cadrul legal intern şi internaţional pentru viitoarea guvernanţă corporatistă sub care viitorul manager al Fondului Proprietatea îşi va desfăşura activitatea", a declarat preşedintele Comisiei de selecţie a administratorului Fondului Proprietatea, Enache Jiru.
Comisia de selecţie a administratorului Fondului Proprietatea a prelungit, pe o perioadă nedeterminată, selecţia unui administrator pentru Fond, pentru a pune la punct cu guvernul viitoarea organigramă corporatistă a instituţiei.
"La sfârşitul săptămânii viitoare, sper că vom avea cadrul tehnic în baza căruia, după ce-l vom discuta în Guvern, vom relua procesul de selecţie a unui administrator pentru Fondul Proprietatea", a precizat Jiru.
Prelungirea suspendării procesului de selecţie a fost determinată de faptul că "prin raportare la complexitatea mandatului încredinţat de către Guvernul României, este necesară examinarea şi de către alte instituţii cu atribuţii în domeniu a soluţiilor identificate de Comisie".
Fondul Proprietatea a atras în 22 ianuarie opt oferte de administrare, de la Aviva Investors Global Services, BlackRock, Credit Suisse & OTP, FINAG Holding Gmbh, Franklin Templeton Investments, ING Invest Management, Morgan Stanley şi Julius Baer.
Fondul a fost creat în 2005, ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist, cărora nu li se mai pot restitui în natură averile confiscate.
Anul trecut, Fondul Proprietatea a înregistrat un rezultatul brut curent înainte de impozitare de 472,6 milioane lei, cu 12,3% peste nivelul bugetat şi cu 191,7% mai mare decât rezultatul din 2007. Însă după înregistrarea unor ajustări pentru pierderea de valoare a imobilizărilor financiare (provizioane şi alte elemente), în valoare netă de 3,89 miliarde lei, Fondul a raportat o pierdere de 3,41 miliarde lei.
1. Comisie tehnica?,
(mesaj trimis de cernat m în data de 19.03.2009, 14:57)
De fapt Dl Jiru mai are ceva PSDisti da platit din profitul FP. Este ridicul. Chiar atat de prosti suntem? Lungeste cat poate de mult nu pentru a gasi cadrul legal ci pentru a mai incasa cateva zeci de mii de euro.
Tara tuturor posibilitatilor de fapt a minciunii si hotiei.
Cernat.