Comisia Europeană a aprobat achiziţia traderului german de gaze Uniper de către guvernul Germaniei

S.B.
Internaţional / 17 decembrie 2022

Comisia Europeană a aprobat achiziţia traderului german de gaze Uniper de către guvernul Germaniei

Comisia Europeană a aprobat vineri achiziţia traderului german de gaze Uniper SE de către guvernul de la Berlin, deschizând calea pentru naţionalizarea companiei care aproape s-a prăbuşit după ce Rusia a încetat să mai furnizeze gaze Europei, iar preţurile au crescut puternic, informează news.ro.

Achiziţia a fost aprobată în temeiul regulamentului UE privind fuziunile, după ce Comisia a conchis că achiziţia propusă nu ar ridica probleme de concurenţă.

De asemenea, Comisia trebuie să aprobe salvarea Uniper în conformitate cu regulile privind ajutorul de stat.

"Tranzacţia a fost determinată de criza energetică europeană în curs de desfăşurare, în special de încetarea livrărilor de gaze ruseşti şi de creşterea bruscă a preţurilor gazului, care a făcut ca Uniper, cel mai mare importator de gaze ruseşti al Germaniei, să necesite injecţii semnificative de capital pentru a preveni insolvenţa sa" a spus Comisia.

Confirmarea fuziunii vine cu doar câteva zile înainte de o adunare extraordinară a acţionarilor, planificată pe 19 decembrie, la care investitorii Uniper urmează să aprobe planul de salvare care a costat până acum peste 51 de miliarde de euro (54 de miliarde de dolari).

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. S-A PRABUSIT , NU DIN CAUZA RUSIEI , CUM VA PLACE VOUA SA SPUNETI ( VEDETI , CA SANTETI TAMPITI , DAR NU RECUNOASTETI ?????? ) ; CI DIN CAUZA GUVERNULUI GERMANIEI PLIN DE OAMENI DE 2 BANI - JUDECATA !!!!!!!!!! ( A-MI CRESTE INIMA , CAND VAD OAMENI , MAI PROSTI DECAT MINE ''''''' STATY '''''' ) ; CARE AU CALCAT IN STRACHINI , ANUNTAND FOARTE TRIUMFALIST , TIMP DE LUNI DE ZILE : AM TRIMIS .......... TRIMITEM ......... V-OM TRIMITE IN CONTINUARE : ARMAMENT !!!!!!!! MUNITIE !!!!!!!!!!! etc .... etc .... IN SPRIJINUL LUI '''''' UCRAINA SLAVA ''''''''......... PENTRU A FI UCISI MILITARII RUSI .......... DECI : GERMANIA SE AFLA DE LUNI DE ZILE , IN RAZBOI NEDECLARAT , CU RUSIA ....... SI DECI : CINE E DE VINA , CA ACTIONARII PASNICI SI PLINI DE BUNA - VOINTA , CARE AU CUMPARAT ACTIUNI '''''' UNIPER '''''', PLATIND PENTRU ELE BANI GREI , SI AVAND INCREDERE IN VIITORUL ACESTEI COMPANII , SANT PUR SI SIMPLU , SCUIPATI IN FATA ............. SI FIIND DE FAPT , NISTE '''''''' PIERDERI COLATERALE ''''''', IN AFACEREA ASTA ......... CE SE INTAMPLA IN VIITOR , CU ACESTI ACTIONARI , ATAT DE PAGUBITI , DE URSULA - NU STIU - CUM , SI DE RESTUL GASTII , DE LA BRUXELLES , SI DIN AMERICA ??????????????? PE OAMENII ASTIA , CINE AI DESPAGUBESTE ???????????????? ASTA , INTREB EU ............ STIE CAREVA ?????????? CE VINA AU EI , CA RAZBOINICA XENA , HOTARASTE IN LOCUL LOR , SI PE BANII LOR ??????????????????? AI ???????????? AUD ?????????????? CINE ?????????????????

    Germania poate nationaliza

    Romania nu poate nationaliza companiile din petrol gaze si top 10 banci (cele care nu sunt inca romanesti) ? 

    de ce?

    pentru ca suntem colonia si sclavii altora?  

    Curtea de apel bucuresti a hotarat desfiintarea AUR si radierea acestui partid din regisrul partidelor . Daca sentinta va fi mentinuta si la recursul ce se va judeca la ICCJ va fi foarte bine . In acest mod romania va scapa de un partid extremist ,xenofob, antiNATO , antiUE si prnRUSIA . URA !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb