Comisia Europeană acuză Rusia de "orchestrarea" unei campanii de dezinformare

D.I
Internaţional / 17 ianuarie 2018

Julian King (Sursa foto: Twitter)

Julian King (Sursa foto: Twitter)

Comisia Europeană a acuzat astăzi Rusia că "orchestrează" o campanie de dezinformare pro-Kremlin în ţările Uniunii Europene, susţinând că aceasta "din păcate poate fi extrem de eficientă".

Comisarul european pentru securitate, Julian King, a declarat la Strasbourg: "Nu există nicio îndoială că această campanie de dezinformare pro-Kremlin este o strategie orchestrată, care furnizează aceleaşi articole de dezinformare în cât mai multe limbi posibil, prin cât mai multe canale, cât mai des posibil',

Comisarul britanic şi-a exprimat punctul de veder în timpul unei dezbateri privind 'Rusia şi influenţa propagandei (sale) asupra ţărilor din UE' în Parlamentul European.

Descriind activitatea unităţii de luptă a Comisiei Europene împotriva dezinformării în estul Europei, King a menţionat că structura "a strâns peste 3.500 de exemple de dezinformare pro-Kremlin, care contrazic faptele altfel accesibile publicului, şi care se repetă în mai multe limbi, cu diferite ocazii".

Comisarul britanic a mai afirmat: "Autorităţile nu ascund obiectivele acestei campanii'. În doctrina militară oficială a Rusiei, precum şi în declaraţiile oficiale ale generalilor ruşi, ele descriu utilizarea 'datelor false' şi a unei 'propagande destabilizatoare' ca instrumente legitime, şi informaţia ca 'un alt tip de forţă armată", mai susţine comisarul.

Julian King a subliniat de asemenea importanţa prevenţiei în activitatea de prevenire a dezinformării "Trebuie să rămânem vigilenţi".

În cadrul discursului, oficialul european a adus completări "Scopul (...) este de a-i face pe oameni să creadă că dezinformarea este un fapt, este credibilă. Şi dacă ne uităm la sondajele de opinie care arată câţi oameni acceptă dezinformarea evidentă transmisă de mass-media pro-Kremlin, ajungem din păcate la concluzia că dezinformarea rusă poate fi extrem de eficientă'.

Până în prezent, preocupările legate de activitatea de dezinformare proveneau în principal din ţări din estul Europei. Însă, după dezvăluirile privind campania electorală din SUA din 2016, în care Rusia este acuzată că a urmărit să influenţeze alegerile în favoarea lui Donald Trump, şi după incidentele din Germania şi cele din timpul alegerilor prezidenţiale din Franţa, această problemă a devenit un motiv de îngrijorare pentru toate statele membre UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb