Comisia Europeană aşteaptă acordul CEF pentru virarea ultimei tranşe

A.G.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 10 mai 2011

Economia României se redresează, cu o creştere estimată la 1,5% în 2011, care se va accelera până la aproximativ 4% în 2012. Totuşi, se aşteaptă ca inflaţia să rămână la un nivel mai ridicat decât cel anticipat, la peste 5% în 2011, conform ultimelor evoluţii macroeconomice, citate în Declaraţia delegaţiei Comisiei Europene după încheierea misiunii comune în România alături de Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială, dată publicităţii ieri, pe site-ul Reprezentanţei Comisiei Europene în România, anunţă Agerpres.

O delegaţie a Comisiei Europene a analizat implementarea programului de sprijin pentru balanţa de plăţi destinat României şi a evaluat aplicarea măsurilor convenite în vederea virării ultimei tranşe în valoare de 150 milioane de euro. Plata acestei ultime tranşe ar ridica suma totală acordată României în cadrul acestui program la 5 miliarde de euro.

Ţinta de încasări pentru execuţia bugetară din primul trimestru a fost atinsă cu uşurinţă, iar ultimele evoluţii arată că execuţia bugetului va atinge obiectivul convenit pentru anul 2011 cu privire la deficit (4,4% din PIB calculat pe baza contabilităţii de casă; sub 5% pe baza principiilor contabilităţii de angajamente ESA).

Evoluţia salariilor din sectorul public continuă să respecte limitele stabilite în bugetul anului 2011 şi în strategia fiscală pe termen mediu.

Delegaţia Comisiei Europene va prezenta concluziile vizitei comisarului pentru afaceri economice şi monetare şi comitetului economic şi financiar (CEF). Sub rezerva acordului acestora, Comisia va vira României ultima tranşă (150 de milioane de euro) din împrumutul acordat de Uniunea Europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb