Comisia Europeană avertizează că ar putea deschide o investigaţie în cazul privatizării "Antibiotice"

Maria Manta
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 februarie 2008

Comisia Europeană ar putea deschide o inves­tigaţie cu privire la privatizarea "Antibiotice" Iaşi, dacă în procesul de privatizare există elemente de ajutor de stat care nu au fost notificate în prealabil şi autorizate la Bruxelles. "Pentru a avea garanţia că privatizarea nu implică niciun ajutor, statul ar trebui să urmărească obţinerea celui mai mare preţ posibil pentru acţiunile sale. Dacă anumite condiţii specifice, care pot reduce preţul de vânzare, sunt ataşate (îndeosebi garanţii privind producţia şi investiţiile sau garanţii de păstrare a forţei de muncă), este posibil să fie implicat vreun ajutor de stat. Un asemenea ajutor ar trebui notificat şi autorizat ex ante (n.r. anterior) de către Comisie", se arată într-un comunicat al Comisiei Europene. Comisia mai atrage atenţia că ins­tanţele naţionale trebuie să respecte normele comunitare cu privire la ajutoarele de stat şi să refuze, dacă acest lucru se impune, să aplice normele interne dacă acestea contravin celor comunitare.

Autorităţile de la Bruxelles reamintesc că un proces de privatizare nu implică niciun ajutor de stat dacă sunt îndeplinite anumite condiţii.

În primul rând, întreprinderea trebuie vândută printr-o licitaţie desfăşurată în condiţii concurenţiale, deschisă, transparentă şi nediscriminatorie. În al doilea rând, nu trebuie să fie asociate condiţii care nu sunt practicate în tranzacţii comparabile între părţi private şi care ar putea duce la un preţ de vânzare mai mic. O altă condiţie este ca întreprinderea să fie vândută ofertantului care prezintă preţul cel mai mare. Apoi, ofertanţii trebuie să aibă timp şi informaţii suficiente pentru evaluarea corectă a activelor pe care vor să le cumpere.

Comisia Europeană solicită autorităţilor române transmiterea, până la 12 martie, a unor informaţii cu privire la procesul de privatizare a societţii şi desfăşurarea procedurii de atac în instanţă a privatizării, iniţiată de sindicate.

AVAS consideră metoda propusă pentru privatizarea Antibiotice conformă cu cerinţele Comisie Europene

Metoda de privatizare aleasă de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului pentru privatizarea Antibiotice Iaşi, licitaţia cu strigare, corespunde cerinţelor Comisiei Europene, a anunţat ieri AVAS.

AVAS consideră că metoda aleasă pentru realizarea procesului de privatizare al Antibiotice întruneşte condiţiile de maximă transparenţă şi asigură egalitate de tratament între potenţialii ofertanţi, conform cerinţelor Comisiei Europene. "Licitaţia cu strigare corespunde cerinţelor europene deoarece este o metodă transparentă, nediscriminatorie, competitivă, deschisă tuturor participanţilor, nu presupunea acordarea de ajutoare de stat şi maximizează preţul acţiunilor obţinut de AVAS", se arată în comunicatul instituţiei.

AVAS precizează că, după finalizarea licitaţiei, va negocia cu câştigătorul mai multe clauze referitoare la Antibiotice SA, dar printr-un acord bilateral, acceptat de ambele părţi, nu prin impunerea unor condiţii discriminatorii, anterioare licitaţiei, cu caracter eliminatoriu, care ar încălca normele europene.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Oare chiar am ajuns de rasul lumii si nu mai avem pic de mandrie natinala . Vin tot soiul de parveniti si ,,destepti" care ne spun ,, cum",,,ce" si chiar cu cat sa ne ,,prostituam". RUSINE!!! Apoi ies la rampa tot felul ,,de analisti" si se intreaba de ce cresc preturile, de ce nu exista control, de ce este nivelul de trai scazut, de ce .....

    De ce , pentru ca: -vine rusul si ne data petrol si gaze dupa bunul sau plac . 

    - vin asa zisii "capitalisti"care ne iau tot cee mai bun si apoi tot noi mergem si se caciulim la dansii.(Petrom, Romtelecom, Electrica etc.) inclusiv aceste fabrici de fabricatie medicamente, care in loc sa fie lasate sa ajute la cresterea calitatii "sistemului"sanitar( vai de fundul sau) si social sunt date pe mana unor hoti( vezi terapia, sicomed etc). 

    Maine o sa ia si o bucata de tara iar restul vandut , apoi vom fi vanduti si noi ca sclavi si sa se va termina odata cu natia asta de rahat. RUSI NE!!

     

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb