Comisia Europeană (CE) îşi menţine ţintele stabilite pentru anii 2030 şi 2050 privind decarbonizarea economiei Uniunii, chiar dacă ne confruntăm pe moment cu o creştere a preţurilor din energie, a afirmat, ieri, Ursula von der Leyen, preşedintele CE, cu prilejul inaugurării săptămânii europene a energiei sustenabile.
"În prezent, ne confruntăm cu o creştere globală abruptă a preţurilor din energie. Acest lucru s-a mai întâmplat, mai ales când economiile se redresează şi oferta rămâne în urmă cererii. În acest moment, Europa importă 97% din petrolul necesar, 44% din cărbune şi 90% din gaz. Acest lucru face ca economia noastră să fie extrem de vulnerabilă la fluctuaţiile preţurilor din pieţele globale de energie. În schimb, costurile de producţie ale energiilor regenerabile au rămas stabile. De fapt, chiar au scăzut în ultimii ani. De aceea, singura concluzie este că trebuie să grăbim trecerea de la combustibilii fosili la energie din surse regenerabile. Fiecare kilowatt de electricitate produs din surse regenerabile nu este doar o asigurare împotriva creşterii preţurilor la energie, ci ne ajută să reducem dependenţa de importuri, făcând atât societatea, cât şi economia noastră mai reziliente şi planeta noastră un loc mai sănătos. (...) Ştiu că astfel de tranziţii fundamentale nu sunt uşoare. Şi sunt conştientă de provocările cu care se confruntă o parte din industrii, dar sunt încrezătoare că prin Green Deal vom transforma lupta noastră împotriva crizei climatice într-o oportunitate economică pentru toţi. Clima nu poate aştepta. Acesta este motivul pentru care Europa s-a angajat să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050. Şi prin Green Deal am propus cel mai avansat plan din lume pentru reducerea emisiilor. Vom taxa poluarea şi ne vom asigura că folosim energie curată", a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.
Ea a precizat că hidrogenul va avea cel mai important rol pentru atingerea obiectivului Uniunii Europene privind neutralitatea climatică şi va putea fi folosit pentru depoluarea industriei siderurgice şi a transportului de mărfuri. Conform preşedintelui Comisiei Europene, în anul 2030 la nivelul UE producţia anuală de hidrogen verde va ajunge la 10 milioane tone.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.10.2021, 01:07)
UE arde, iar Baba bisexuala din fruntea ei se piaptana in continuare cu fanteziile ei, "verzi-erotice"!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.10.2021, 01:54)
Baba bisexuală e exemplul elocvent al senilului care dărâmă totul din jur, habar n-are că totul se năruie datorită acțiunilor sale și o să înainte cu "tupeu". PRostocrația europeană.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.10.2021, 11:55)
Hodrogenul verde este foarte scump prin tehnologia obisnuita. Insa hidrogenul se obtine de la 0 prin tehnologie nucleara. Iranul detine acest secret. Daca UE ar face un pas inainte in acets sens, am beneficia cu totii..insa sunt multe interese in joc..
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.10.2021, 12:14)
bancher vali a zis ca UE dispare pana in 2029.
ce rost mai au tintele la 2030 si 2050 ?
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 26.10.2021, 13:49)
Femeia asta senila ne duce in frig si intuneric... Ea este cauza scumpirilor de pe piata de energie... Tot ii da cu energia verde dar asta este foarte putina si foarte scumpa.. Noi Romania nu ne permitem asa ceva la nivel national, si cred ca nici altii... Femeia asta este la fel de senila ca si Biden...
6. VERDE ???
(mesaj trimis de anonim în data de 26.10.2021, 14:04)
PREȚURILE vs CAI VERZI PE PEREȚI : MAFIA E NUMBER ONE ... A ÎNȚELES