ZIARUL BURSA

26 octombrie 2021
Ediţia din 15.08.2024

Moş Teacă la Guvern

Cătălin AvramescuEditorial / 26 octombrie 2021

Cătălin Avramescu

Primul dintr-o serie de generali, după 1989, a fost Nicolae Militaru. Era o apariţie bizară, numit de Ion Iliescu drept ministru al Apărării, într-o perioadă în care armata era cu tancurile pe străzi. Cu alte cuvinte, cel mai puternic om din România. Cel puţin, pe hârtie. A capotat repede. Contestat de ofiţeri, acuzat că era agent al serviciilor secrete sovietice, individul oricum făcea o figură aparte, de bătrânel depăşit de evenimente. Opinia publică l-a uitat repede.

Surse: Italia va cere UE prelungirea termenului pentru vânzarea Monte dei Paschi

Surse: Italia va cere UE prelungirea termenului pentru vânzarea Monte dei Paschi

A.V.Internaţional / 26 octombrie 2021

Negocierile dintre autorităţi şi UniCredit pentru preluarea Monte dei Paschi au eşuat 

Guvernul italian, condus de premierul Mario Draghi, urmează să îi ceară Uniunii Europene (UE) prelungirea termenului până la care poate găsi un cumpărător pentru Banca Monte dei Paschi di Siena SpA, după ce, în week-end, eforturile de a vinde acest creditor cu probleme financiare către UniCredit SpA au eşuat, spun surse citate de Bloomberg.

Nicolae Ciucă

GENERALUL CIUCĂ S-A IZBIT DE ZIDUL POLITIC PSD condiţionează susţinerea guvernului minoritar, USR vrea refacerea coaliţiei

George MarinescuPolitică / 26 octombrie 2021

Criza politică este departe de a se încheia, atât timp cât ieri liderii PSD şi USR au declarat că nu vor susţine un guvern minoritar PNL-UDMR. Reprezentanţii partidelor parlamentare nu au luat în considerare solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de a înceta criza politică, care a durat prea mult şi nici nu au de gând să îşi schimbe stilul, consacrat în ultimii 30 de ani, de a face politică.

Susana Laszlo, Director General COSMETIC PLANT

ÎN 30 DE ANI DE EXISTENŢĂ COSMETIC PLANT - peste 20 de milioane de articole comercializate şi 15 premii internaţionale

Companii / 26 octombrie 2021

Cele mai populare şi cele mai premiate produse ale companiei originare din Cluj 

COSMETIC PLANT, unul dintre principalii producători locali de cosmetice, aniversează anul acesta trei decenii de la înfiinţare. În tot acest timp, îmbinând puterea plantelor cu ştiinţa şi inovaţia, compania a dezvoltat un portofoliu de peste 140 de sortimente dezvoltate în propriile laboratoare din Cluj-Napoca şi a comercializat peste 20 de milioane de articole.

Marile maratoane, anulate din cauza pandemiei

Marile maratoane, anulate din cauza pandemiei

O.D.Sport / 26 octombrie 2021

Marile competiţii sportive, care implică foarte mulţi atleţi şi spectatori au devenit o povară pentru organizatori. Anularea sau amânarea acestora a devenit o obişnuinţă, puţine autorităţi fiind dispuse să-şi asume riscuri.

Lupta împotriva încălzirii globale, chestiune de securitate naţională

Lupta împotriva încălzirii globale, chestiune de securitate naţională

O.D.Miscellanea / 26 octombrie 2021

Lupta împotriva încălziri globale a trecut de la proiecte de viitor la acţiuni cu obiective şi date de realizare concrete. Guvernul israelian a proclamat lupta împotriva încălzirii climatice o prioritate a securităţii naţionale şi s-a angajat să faciliteze investiţiile în energiile verzi, cu câteva zile înainte de deschiderea conferinţei mondiale pentru combaterea schimbărilor climatice COP26.

Ursula von der Leyen, preşedintele CE

Comisia Europeană nu renunţă la ţintele privind energia verde

G.M.Politică / 26 octombrie 2021

Comisia Europeană (CE) îşi menţine ţintele stabilite pentru anii 2030 şi 2050 privind decarbonizarea economiei Uniunii, chiar dacă ne confruntăm pe moment cu o creştere a preţurilor din energie, a afirmat, ieri, Ursula von der Leyen, preşedintele CE, cu prilejul inaugurării săptămânii europene a energiei sustenabile.

Parlamentarii europeni vor transparentizarea achiziţiilor de vaccin ale CE

Parlamentarii europeni vor transparentizarea achiziţiilor de vaccin ale CE

I.Ghe.Politică / 26 octombrie 2021

O mai mare transparenţă din partea Comisiei Europene privind vaccinurile ar putea contribui la creşterea încrederii oamenilor în faptul că, deocamdată, vaccinarea este cea mai sigură măsură de protecţie, susţine deputatul european Marian-Jean Marinescu (PNL/PPE), în urma adoptării de către Parlamentul European a unei rezoluţii în acest sens.

Persoanele vârstnice, exceptate de la obligativitatea certificatului verde pentru intrarea la Casa de Pensii

Persoanele vârstnice, exceptate de la obligativitatea certificatului verde pentru intrarea la Casa de Pensii

George MarinescuPolitică / 26 octombrie 2021

Acces liber în mall-uri şi în unităţile de cazare turistică pentru cei trecuţi prin boală Raed Arafat: "Pe zborurile interne nu e prevăzut certificatul verde; noi le vedem ca transport în comun şi se aplică aceleaşi reguli ca în autobuz" 

Accesul în malluri şi hoteluri va fi permis doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile, se arată în hotărârea adoptată ieri de guvernul Cîţu, prin care a fost modificat actul emis joia trecută ce a introdus generalizarea folosirii certificatului verde digital Covid şi noi restricţii pentru persoanele nevaccinate.

Aurelian Dochia, analist

BNR înăspreşte condiţiile de creditare şi creşte avansul pentru creditele imobiliare de investiţii

Mihai GongoroiBănci-Asigurări / 26 octombrie 2021

Aurelian Dochia: "Banca Naţională nu vrea să fie luată prin surprindere, să fie cumva vreodată acuzată că nu a luat măsurile necesare" 

Banca Naţională a României (BNR) intenţionează să înăsprească condiţiile de creditare, urmând să crească avansul pentru o serie de credite imobiliare, potrivit unui proiect de regulament.

Tayyip Erdogan, Preşedintele Turciei

Lira turcească - în continuă cădere, ca urmare a intervenţiilor lui Erdogan

M.G.Bănci-Asigurări / 26 octombrie 2021

Lira turcească a continuat să se prăbuşească în raport cu dolarul american în ultimele zile, moneda Turciei înregistrând o depreciere de peste 24% în acest an, ultimul val venind pe fondul unui mix de factori printre care retensionarea relaţiilor dintre Turcia şi Vest şi decizia inexplicabilă a Băncii Centrale a Turciei de a reduce dobânda de politică monetară cu 200 de puncte de bază, de la 18% la 16%.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 26 octombrie 2021

MACRO NEWSLETTER 26 octombrie 2021

Macroeconomie / 26 octombrie 2021

Volumul vânzărilor retail din Marea Britanie a înregistrat o scădere neaşteptată în septembrie 2021, cu o rată lunară de 0,2%, după un declin de 0,6% în luna precedentă, iar scăderea anuală s-a accelerat până la 1,3%, de la 0,2% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo