Comisia Europeană solicită României să transpună integral noile norme UE în sectorul telecomunicaţiilor

G.U.
Miscellanea / 4 februarie 2021

Comisia Europeană solicită României să transpună integral noile norme UE în sectorul telecomunicaţiilor

Comisia Europeană a iniţiat astăzi proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor împotriva a 24 de state membre, inclusiv România, pentru că nu au transpus noile norme ale UE în sectorul telecomunicaţiilor, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, informează Agerpres.

Codul european al comunicaţiilor electronice modernizează cadrul european de reglementare pentru comunicaţiile electronice, pentru a spori opţiunile şi drepturile consumatorilor, de exemplu prin asigurarea unor contracte mai clare, a unor servicii de calitate şi a unor pieţe concurenţiale. Codul asigură, de asemenea, standarde mai ridicate ale serviciilor de comunicare, inclusiv comunicaţii de urgenţă mai eficiente şi mai accesibile. În plus, acesta le permite operatorilor să beneficieze de norme care stimulează investiţiile în reţele de foarte mare capacitate, precum şi de o previzibilitate mai mare în materie de reglementare, conducând la servicii şi infrastructuri digitale mai inovatoare.

Termenul pentru transpunerea Codului în legislaţia naţională a fost 21 decembrie 2020. Până în prezent, numai Grecia, Ungaria şi Finlanda au notificat Comisiei faptul că au adoptat toate măsurile necesare pentru transpunerea directivei, declarând astfel că au finalizat procesul de transpunere, notează sursa citată.

Prin urmare, Comisia a trimis scrisori de punere în întârziere Belgiei, Bulgariei, Cehiei, Danemarcei, Germaniei, Estoniei, Irlandei, Spaniei, Franţei, Croaţiei, Italiei, Ciprului, Letoniei, Lituaniei, Luxemburgului, Maltei, Ţărilor de Jos, Austriei, Poloniei, Portugaliei, României, Sloveniei, Slovaciei şi Suediei, prin care le solicită să adopte şi să notifice măsurile relevante. Statele membre au la dispoziţie două luni pentru a răspunde.

Codul european al comunicaţiilor electronice care actualizează cadrul de reglementare care guvernează sectorul european al comunicaţiilor electronice în funcţie de noile provocări a intrat în vigoare în decembrie 2018, iar statele membre au avut la dispoziţie doi ani pentru a pune în aplicare normele sale. Acesta este un act legislativ esenţial pentru a realiza societatea europeană a gigabiţilor şi pentru a asigura participarea deplină a tuturor cetăţenilor UE la economia digitală şi la societate.

Comisia a monitorizat procesul de transpunere şi le-a oferit statelor membre orientări şi asistenţă, cu scopul de a le sprijini în procesul de transpunere a directivei în legislaţia naţională. În plus, Organismul Autorităţilor Europene de Reglementare în Domeniul Comunicaţiilor Electronice (OAREC) a elaborat şi a publicat orientări menite să contribuie la punerea în aplicare cu succes a noilor norme.

În conformitate cu dispoziţiile codului, Comisia a adoptat, în decembrie 2020, următoarea legislaţie pentru a consolida concurenţa, armonizarea reglementărilor şi condiţiile de concurenţă echitabile pentru toţi actorii de pe piaţă, precum şi pentru a-i proteja pe consumatori şi pentru a permite aplicarea de tarife echitabile şi diversificarea ofertei de servicii de internet şi de telefonie. Este vorba de un nou regulament delegat care stabileşte un tarif maxim unic la nivelul Uniunii de terminare a apelurilor de voce, pe care operatorii îl pot percepe pentru transmiterea apelurilor fixe şi mobile între reţelele lor şi o recomandare actualizată privind pieţele relevante, care actualizează lista pieţelor predefinite pe care autorităţile naţionale de reglementare europene au obligaţia de a le reexamina periodic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb