Comisiile reunite de buget-finanţe au adoptat bugetul MDRAP

E.D.
Macroeconomie / 18 decembrie 2014

Comisiile reunite pentru buget-finanţe din Parlament au adoptat astăzi bugetul pe 2015 al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), în forma trimisă de Guvern, cu 21 voturi "pentru", 9 "împotrivă" şi o abţinere.

Pentru anul viitor, MDRAP are alocaţi de la bugetul de stat peste 4,745 miliarde de lei, mai puţin cu 16,87% faţă de 2014. Din această sumă, 80,8 milioane de lei sunt destinaţi cheltuielilor de personal, iar 14 milioane de lei sunt pentru bunuri şi servicii.

Pentru cheltuielile salariale în bani a fost alocată o sumă de peste 61,2 milioane de lei, fiind mai mică cu 64,09% faţă de 2014. Suma dedicată deplasărilor în ţară şi străinătate se ridică la circa 1,3 milioane lei, în scădere cu 44,09%.

Bugetul MDRAP este format în proporţie de 94,81% din venituri de la bugetul de stat, restul fiind fonduri externe nerambursabile şi venituri proprii. Astfel, bugetul total se ridică la peste 5 miliarde lei, mai puţin cu 16,33% decât în 2014.

În cadrul dezbaterii, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, a precizat că decalajele dintre regiuni s-au diminuat, dar nu atât cât şi-ar fi dorit.

"Decalajele dintre regiuni s-au diminuat, dar nu atât cât mi-aş fi dorit eu. Nu ştiu dacă era posibil să se diminueze decalajele mai mult. Nu ştiu dacă era posibil ca diferenţa între judeţe să se micşoreze. În schimb, ceea ce s-a putut realiza, şi au fost două motive pentru care am obţinut lucrul acesta, anume mai multe investiţii în comunităţi, la nivelul comunităţilor locale şi al infrastructurii locale. Prima cauză pozitivă a fost creşterea gradului de absorbţie pe Programul Operaţional Regional, a doua a reprezentat-o Programul Naţional de Dezvoltare Locală unde, într-adevăr în 2013 mai greu, în 2014 mult mai bine şi mult mai articulat s-au alocat sume importante în special pentru modernizarea satului românesc. Am finalizat 682 de obiective numai în 2014 şi 186, dacă nu mă înşel, în 2013, proiecte începute în anii precedenţi", a spus Dragnea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb