"Commerzbank", acţionată în instanţă de foşti angajaţi din Singapore

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 septembrie 2011

"Commerzbank", acţionată în instanţă de foşti angajaţi din Singapore

"Commerzbank" AG, a doua bancă din Germania, a fost acţionată în instanţă de zece foşti angajaţi ai diviziei "Dresdner Kleinwort" din Singapore, care pretind că erau îndreptăţiţi să primească bonusuri de 9,5 milioane de dolari singaporezi (7,7 milioane de dolari SUA).

Foştii angajaţi ai diviziei de investment banking spun că li s-au dat asigurări false cu privire la unele bonusuri propuse să fie plătie în ianuarie 2009, fiind determinaţi să rămână în instituţie datorită acestor câştiguri, conform dosarului depus la Curtea Supremă din Singapore, în luna iulie a acestui an. Documentele arată că ex-angajaţii au fost informaţi în decembrie 2008 în privinţa bonusurilor, care variau de la 233.099 dolari singaporezi la 3,7 milioane de dolari singaporezi. În februarie 2009, însă, directorul executiv al "Commerzbank", Martin Blessing, înştiinţa angajaţii că taie bonusurile pe 2008.

Oficialii "Commerzbank" spun că acuzele la adresa băncii sunt "scandaloase" şi "ofensatoare". Aceştia consideră că "Dresdner Bank" avea dreptul să taie bonusurile angajaţilor pe 2008, în contextul deteriorării performanţelor diviziei de investment banking. Conducerea băncii germane a subliniat că instituţia îşi va apăra în mod ferm poziţia în procesul din Singapore.

"Commerzbank" a fost acţionată în instanţă şi de foşti bancheri "Dresdner" din Londra şi Frankfurt, din cauza unor bonusuri promise în 2008.

"Commerzbank" a cumpărat "Dresdner Bank" AG în ianuarie 2009. Divizia de investment banking din cadrul "Dresdner" a avut pierderi de 6,3 miliarde euro în 2008.

"Commerzbank" şi-a redus cu 93% profitul în trimestrul al doilea din 2011, ca urmare a deprecierii obligaţiunilor elene pe care le deţine. Câştigul net al băncii a ajuns la 24 de milioane de euro în perioada aprilie - iunie 2011, de la 352 de milioane de euro în trimestrul al doilea din 2010.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb