"Commerzbank" vrea să cumpere societatea de brokeraj online a grupului HVB

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 iulie 2005

"Commerzbank" AG, a treia bancă din Germania, este interesată să cumpere societatea de brokeraj online aparţinînd grupului HVB, "DAB Bank" AG, anunţă directorul executiv al "Commerzbank", Klaus Peter Müller, precizînd totodată că ia în calcul şi alte achiziţii în trei ţări din Europa Centrală şi de Est. În acest sens, domnia sa a refuzat să ofere detalii.

"DAB Bank", care are o valoare de piaţă de 526 milioane de euro (628 milioane de dolari) se va "potrivi bine" cu propriul broker al "Commerzbank", "Comdirect Bank" AG, a mai spus Müller. În opinia sa, începerea negocierilor cu HVB în vederea achiziţionării "DAB Bank" ar reprezenta "un mare succes". În urma anunţului privind posibila achiziţie, făcut în ultima zi a săptămînii trecute, acţiunile "DAB Bank" au consemnat cel mai mare cîştig din ultimii doi ani. Acestea au urcat cu 49 de cenţi (6,7%), pînă la 6,99 euro. Preţul titlurilor "Comdirect" a crescut cu 4,1%, la 6,58 euro. Analiştii spun că preluarea "DAB Bank" de către "Comdirect" ar fi oportună.

Conducerea "Commerzbank" încearcă să majoreze veniturile băncii în acest an. În 2004, cifra de afaceri a băncii a crescut cu 8,6%, datorită, în cea mai mare parte, reducerii provizioanelor constituite pentru creditele fără acoperire.

Klaus Peter Müller afirma, în luna mai, că va face investiţii numai în regiuni cu potenţial de creştere. "Commerzbank" urmăreşte să-şi extindă operaţiunile de creditare în Europa, întrucît această regiune cunoaşte, pe segmentul împrumuturilor, un ritm de dezvoltare de trei ori mai rapid decît în cele 12 state care împart moneda unică.

"Comdirect" anunţa, în luna februarie, că intenţionează să investească 50 de milioane de euro în noi produse şi servicii în următorii trei ani, cu scopul de a-şi dubla profitul impozabil. Acest indicator ar urma să atingă aproape 100 de milioane de euro pînă în 2009.

Dacă îşi vor uni activităţile, "DAB Bank" şi "Comdirect" vor crea cel mai important broker online din Germania. Acesta va depăşi "Cortal Consors", aparţinînd "BNP Paribas". "Comdirect" avea, la finele lunii iunie, 616.545 clienţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb