Compania de Factoring IFN SA - cifră de afaceri de 72 milioane de euro după 9 luni

A.D.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 octombrie 2007

Compania de Factoring IFN SA a realizat o cifră de afaceri de 72 de milioane de euro la sfârşitul celui de-al treilea trimes-tru al lui 2007. Aceasta se înscrie în previziunile companiei pentru această perioadă, cifra de afaceri vizată pentru 2007 fiind de 110 milioane de euro. Evoluţia cifrei de afaceri a fost determinată, în principal, de ritmul susţinut de dezvoltare a economiei româneşti. Apariţia pe piaţă a unor noi companii şi expansiunea celor existente în alte regiuni ale ţării decît cele în care activau în mod obişnuit au condus la o cerere mare de lichidităţi.

Nevoia imediată de cash şi lichidităţi pe termen scurt este vitală pentru onorarea comenzilor clienţilor unei companii. Aici intervine factoringul şi oferă soluţiile potrivite. Limita de finanţare se adaptează şi este direct proporţională cu cifra de afaceri realizată de respectiva companie şi rezolvă problema furnizării capitalului de lucru atât de necesar, afirmă Valentin Chirca, CEO Compania de Factoring.

Vedeta serviciilor de factoring rămîne industria materialelor de construcţii (28,44% din cifra de afaceri), urmată îndea-proape de cea a transporturilor (22,28% din cifra de afaceri) şi cea alimentară (19,22% din cifra de afaceri).

Serviciul oferit de Compania de Factoring, cu cea mai rapidă creştere, este finanţarea facturilor cu plata la termen. Acesta a crescut cu 30% comparativ cu prima jumătate a anului 2007.

Finanţarea facturilor cu plata la termen furnizează aproape 60% din cifra de afaceri a Companiei de Factoring. Un alt serviciu care acoperă 28,44% din aceasta este Plus Factoring, care include pe lângă finanţarea facturilor până la 80% şi gestionarea creanţelor.

Numărul de clienţi a crescut cu 33% comparativ cu primele 6 luni ale anului 2007. Aceştia provin în principal din industria alimentară (comercianţi en-gros de băuturi alcoolice şi non-alcoolice), industria textilă (comercianţi en-gros de încălţăminte şi alte produse textile), comercianţi en-gros de instalaţii şi echipamente de încălzire. Cota de piaţă a Companiei de Factoring este de 8%, vizând o creştere de pînă la 10% la finele lui 2007.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb