Compania Hexi Pharma, trimisă în judecată de DNA

I.I.
Anticorupţie / 3 decembrie 2018

Compania Hexi Pharma, trimisă în judecată de DNA

DNA a anunţat, astăzi, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a SC Hexi Pharma CO SRL, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, dar şi a lui Panaitescu Miron Victor şi Erdei Attila, administratori ai unor societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

"În perioada 2012 - 2016, societatea S.C. Hexi Pharma CO S.R.L. a evidenţiat în actele contabile operaţiuni fictive de achiziţii de servicii şi cheltuieli fictive care nu au avut la bază operaţiuni reale în scopul diminuării impozitului pe profit datorat bugetului de stat şi respectiv a deducerii în mod nelegal a TVA-ului de plată (prin interpunerea în relaţia comercială cu furnizorii reali a unor firme prin care s-a majorat în mod nejustificat preţul bunurilor achiziţionate)", au anunţat, luni, procurorii DNA.

Potrivit acestora, în acelaşi context, în vara anului 2012, Erdei Attila a emis către SC Hexi Pharma CO SRL 6 facturi fiscale fictive care atestau prestarea unor servicii în valoare totală de 238.390 lei, plus TVA aferentă în sumă de 57.214 lei.

"Prin aceste demersuri, inculpata Sc Hexi Pharma CO SRL a prejudiciat bugetul de stat cu suma totală de 916.739 lei, din care 366.694,4 lei reprezintă impozit pe profit şi 550.044,6 lei reprezintă taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal", au mai anunţat procurorii.

În plus, potrivit rechizitoriului, în perioada iulie 2013 - decembrie 2015, "Panaitescu Miron Victor l-a ajutat pe administratorul S.C. Hexi Pharma CO S.R.L., care între timp a decedat, să disimuleze originea ilicită a sumelor de 2.275.672,19 euro şi 9.875.717,45 lei, obţinute de acesta din urmă ca urmare a săvârşirii infracţiunii de delapidare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb