Companii germane din landul Saxonia, interesate să-şi extindă afacerile în România

V.G.
Companii / 6 septembrie 2022

Companii germane din landul Saxonia, interesate să-şi extindă afacerile în România

O delegaţie formată din reprezentanţii a trei companii germane a vizitat România în perioada 30 august - 2 septembrie cu scopul de a găsi parteneri pentru deschiderea de noi afaceri pe piaţa românească, conform unui comunicat de presă transmis astăzi redacţiei.

Potrivit comunicatului, două dintre cele trei companii activează în domeniul producţiei şi comercializării de maşini şi utilaje, iar cea de-a treia produce tehnologie de studio pentru radio şi televiziune.

Vizita a fost organizată de Camera de Comerţ şi Industrie româno-germană (AHK România) împreună cu Agenţia de Promovare Economică din landul Saxonia (WFS), iar întâlnirile au avut loc în Bucureşti şi în Cluj-Napoca.

Un punct de interes pentru delegaţia germană a fost centrul de cercetare în domeniul laserelor (ELI-NP) al Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară "Horia Hulubei". Participanţii au mai avut întâlniri B2B (vânzări la nivel de companii) cu zece firme româneşti de distribuţie pentru a-şi promova produsele în România şi au vizitat o firmă românească de producţie construcţii metalice. Reprezentanţii companiei germane cu activitate în domeniul radio -TV au vizitat studiourile Radiodifuziunii Române. La Cluj-Napoca membrii delegaţiei s-au întâlnit cu reprezentanţi ai unei firme germane de producţie din industria metalului cu sediul în Dej şi au vizitat Universitatea Tehnica din Cluj şi studioului de film Cluj Innovation Park.

De asemenea au participat şi la evenimentul aniversar 20 de ani AHK România, prilej de cunoaştere şi de stabilire de viitoare cooperări pentru comunităţile de afaceri din cele două ţări.

Pentru investitorii germani, economia României se numără printre cele care au avut cea mai mare creştere din Europa de Est. "În ultimii ani, din cauza pandemiei şi a invaziei Rusiei în Ucraina, s-au schimbat pieţele şi fluxul de mărfuri şi investiţii. În acest context companiile îşi reanalizează amplasamentele investiţionale şi lanţurile de aprovizionare şi încearcă să găsească noi pieţe de desfacere. România este o piaţă interesantă, prin prisma aşezării geografice, dar şi a faptului că oferă companiilor din landul Saxonia numeroase oportunităţi, ca urmare a programelor de investiţii pentru infrastructură şi sistemul de sănătate. Cu toate acestea, dezvoltarea de noi contacte de afaceri este şi rămâne un proiect pe termen lung, deoarece încrederea continuă să joace un rol important în acest sens", a spus directorul WFS Thomas Horn.

Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană şi WFS oferă companiilor interesate consultanţă individuală din partea experţilor din piaţă cu privire la oportunităţile din diverse sectoare sau sprijin pentru găsirea şi stabilirea de contacte cu potenţiali parteneri de afaceri sau de cooperare.

AHK România consideră că aici există potenţial de afaceri pentru companiile saxone în domeniile construcţiilor de maşini, instalaţiilor sau în robotică, aceasta din urmă fiind folosită în industriile de prelucrare a metalelor şi a maselor plastice. În afară de acestea, mai sunt oportunităţi în domeniul tehnologiilor de mediu şi de energie.

Companiile saxone au exportat către România în anul 2021 bunuri în valoare de 395,4 milioane EUR, în principal produse pentru construcţia de autovehicule şi produse electrotehnice. La rândul ei, Saxonia a importat din România mărfuri în valoare de 526,9 milioane EUR însemnând produse pentru construcţia de autovehicule şi produse electrotehnice. În clasamentul pe ţări al landului Saxonia, România se află pe locul 26 la exporturi şi pe locul 18 la importuri, mai arată sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb