Companiile britanice de turism doresc schimbarea planului de relansare a turismului

A.D.
Internaţional / 28 mai 2020

Companiile britanice de turism doresc schimbarea planului de relansare a turismului

Sute de firme de turism şi hoteluri din Marea Britanie consideră că planul de relansare a turismului trebuie regândit. Mai exact, ei nu sunt de acord cu carantinarea turiştilor odată ce ajung la destinaţie, informează cnbc.com.

De pe 8 Iunie, oamenii care vin în această ţară din străinătate trebuie să stea în izolare 14 zile, altfel vor primi o amendă de 1000 de lire. Acest lucru îngrijorează companiile de turism care spun că afacerile le vor fi afectate din această cauză.

Într-o scrisoare destul de agresivă către secretarul de stat, Priti Patel, ei subliniază că numărul de turişti se va reduce şi britanicilor le va fi mai greu să călătorească în străinătate, anunţă cnbc.com.

Scrisoarea semnată de mai mult de 70 de directori de companii din domeniu, informează că potenţialii turişti vor fi descurajaţi să călătorească în Marea Britanie şi vice-versa. De asemenea, condiţiile de carantinare pot face ca alte ţări să impună cerinţe reciproce asupra turiştilor britanici.

Mai mult, scrisoarea acuză guvernul că aceste norme nu au fost luate la timp, în stagiile incipiente ale răspândirii virusului, deşi opinia publică a cerut asta guvernului său.

Cu toate acestea, oficialităţile britanice sunt prudente şi nu vor să schimbe măsurile, pentru a evita un al doilea val de îmbolnăviri.

Măsurile de carantinare impuse de guvern scutesc totuşi câteva grupuri de persoane: angajaţii care transportă mărfuri, cadrele medicale care călătoresc cu scopul de a lupta împotriva COVID-19, oricine soseşte din Irlanda, Insulele Canalului şi Insula Man şi muncitorii în agricultură dacă se izolează pe proprietatea unde muncesc.

Iniţial, măsurile de carantinare nu se aplicau nici călătorilor veniţi din Franţa. Cu toate acestea, mai târziu, s-a decis că măsurile vor fi aplicate şi lor, mai anunţă cnbn.com.

Sectorul turistic a contribuit cu 200 miliarde de lire la economia Marii Britanii anul trecut, adică 9% din produsul intern brut.

Scrisoarea subiniază şi faptul că ţara ar trebui să-şi schimbe orientarea de la protecţia civilă la reconstruirea economiei până nu este prea târziu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Falimentu îi mănâncă. Cele mari lovite vor fi corporațiile de orice fel care nu vor reuși să-și acopere costurile din cat vor reuși să vândă.

    Exista un prag de rentabilitate. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb