Sute de firme de turism şi hoteluri din Marea Britanie consideră că planul de relansare a turismului trebuie regândit. Mai exact, ei nu sunt de acord cu carantinarea turiştilor odată ce ajung la destinaţie, informează cnbc.com.
De pe 8 Iunie, oamenii care vin în această ţară din străinătate trebuie să stea în izolare 14 zile, altfel vor primi o amendă de 1000 de lire. Acest lucru îngrijorează companiile de turism care spun că afacerile le vor fi afectate din această cauză.
Într-o scrisoare destul de agresivă către secretarul de stat, Priti Patel, ei subliniază că numărul de turişti se va reduce şi britanicilor le va fi mai greu să călătorească în străinătate, anunţă cnbc.com.
Scrisoarea semnată de mai mult de 70 de directori de companii din domeniu, informează că potenţialii turişti vor fi descurajaţi să călătorească în Marea Britanie şi vice-versa. De asemenea, condiţiile de carantinare pot face ca alte ţări să impună cerinţe reciproce asupra turiştilor britanici.
Mai mult, scrisoarea acuză guvernul că aceste norme nu au fost luate la timp, în stagiile incipiente ale răspândirii virusului, deşi opinia publică a cerut asta guvernului său.
Cu toate acestea, oficialităţile britanice sunt prudente şi nu vor să schimbe măsurile, pentru a evita un al doilea val de îmbolnăviri.
Măsurile de carantinare impuse de guvern scutesc totuşi câteva grupuri de persoane: angajaţii care transportă mărfuri, cadrele medicale care călătoresc cu scopul de a lupta împotriva COVID-19, oricine soseşte din Irlanda, Insulele Canalului şi Insula Man şi muncitorii în agricultură dacă se izolează pe proprietatea unde muncesc.
Iniţial, măsurile de carantinare nu se aplicau nici călătorilor veniţi din Franţa. Cu toate acestea, mai târziu, s-a decis că măsurile vor fi aplicate şi lor, mai anunţă cnbn.com.
Sectorul turistic a contribuit cu 200 miliarde de lire la economia Marii Britanii anul trecut, adică 9% din produsul intern brut.
Scrisoarea subiniază şi faptul că ţara ar trebui să-şi schimbe orientarea de la protecţia civilă la reconstruirea economiei până nu este prea târziu.
1. Falimentu
(mesaj trimis de Cristian în data de 29.05.2020, 07:15)
Falimentu îi mănâncă. Cele mari lovite vor fi corporațiile de orice fel care nu vor reuși să-și acopere costurile din cat vor reuși să vândă.
Exista un prag de rentabilitate.