Companiile care nu respectă legislaţia privind deşeurile primesc amenzi care pornesc de la 20.000 lei

G.D.
Miscellanea / 26 octombrie 2022

Daniela Dobre, CEO Green Environment Support

Daniela Dobre, CEO Green Environment Support

Sancţiunile pentru firmele care au un management defectuos al deşeurilor pornesc de la 20.000 de lei şi se cumulează, putând ajunge la 120.000 de lei, explică Daniela Dobre, CEO-ul companiei Green Environment Support, un business cu o cifră de afaceri de două milioane de lei în 2021, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, foarte multe companii nu conştientizează importanţa conformării cu legislaţia de mediu. Printre obligaţiile firmelor în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor, se numără: colectarea selectivă a deşeurilor generate din activitate şi depozitarea acestora în spaţii special amenajate, ferite de intemperii şi etichetate; deţinerea unor contracte cu colectori autorizaţi pentru fiecare tip de deşeu; păstrarea documentelor de predare ale deşeurilor (de exemplu: formularul de încărcare/descărcare - anexa 3, avizul de însoţire a mărfii); menţinerea unei evidenţe a gestiunii deşeurilor actualizată lunar şi prezentarea acesteia în caz de control; realizarea raportării anuale privind deşeurile generate către Agenţia pentru Protecţia Mediului Judeţeană.

Ce poţi face să ai un business prietenos cu mediul?

Să foloseşti resurse regenerabile

Să colectezi selectiv deşeurile şi să le predai unor colectori autorizaţi în vederea valorificării lor

Să reduci cantitatea de deşeuri generate prin reutilizare

Să montezi senzori pentru a economisi energie

Să renunţi la flota de maşini şi să încurajezi car sharing (maşini electrice) sau a deplasărilor cu transportul în comun

Să utilizezi mijloacele electronice de stocare în detrimentiul celor în format tipărit.

Green Environment Support şi-a publicat rezultate financiare, în creştere pentru 2021 şi anunţă planuri de dezvoltare şi digitalizare pentru anul în curs, pentru care a bugetat suma de 11.000 de euro. Compania a încheiat primul an de pandemie cu un profit de 26%, în urma scăderii cheltuielilor cu mutarea operaţiunilor în mediul online.

Cifra de afaceri înregistrată în 2021 este de 2 milioane de lei, cu 13% în creştere faţă de anul precedent. Conducerea companiei anunţă păstrarea trendului de evoluţie pozitivă şi în 2022, cu o cifră de afaceri estimată de 2,4 milioane de ei, iar creşterea de 12% a încasărilor din prima jumătate a anului susţine această prognoză.

Green Environment Support furnizează companiilor servicii în vederea conformării la legislaţia de mediu: consultanţă, audit, managementul deşeurilor, raportări către instituţiile statului, precum şi întocmirea actelor de reglementare în ceea ce priveşte protecţia mediului, necesare oricărui agent economic autorizabil, în funcţie de codul CAEN deţinut, subliniază sursa citată.

"Bazele acestei afaceri au fost puse în 2011, din pasiunea de a schimba ceva în ce priveşte gestionarea eficientă a deşeurilor, fiind identificată această nevoie în piaţă. La început, majoritatea clienţilor noştri aparţineau domeniului HORECA, însă, odată cu trecerea timpului, diversificarea portofoliului de clienţi s-a produs în paralel cu cea a expertizei echipei noastre, datorită specialiştilor care ni s-au alăturat", a declarat Daniela Dobre, CEO Green Environment Support.

Compania a încheiat 2020, primul an pandemic, cu o scădere de 3% a CA YOY ("year-over-year"), însă a punctat în evoluţia financiară cu o creştere a profitului de la 18% la 26% pe fondul eliminării cheltuielilor aferente funcţionării punctului de lucru şi reducerea cheltuielilor de transport. Chiar şi în condiţiile mutării în online a majorităţii operaţiunilor, numărul angajaţilor companiei a rămas constant în perioada 2020-2022.

Creşterea eficienţei reprezintă o prioritate în 2022 prin digitalizarea completă a proceselor interne, ceea ce va duce la îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi alocarea unui timp mai mare pentru consilierea clienţilor companiei. Astfel, mărimea şi experienţa echipei diferenţiază Green Environment Support faţă de concurenţă, oferindu-i o bază stabilă pentru atingerea unui alt obiectiv important stabilit pentru 2022, pe lângă creşterea cifrei de afaceri: îmbunătăţirea vizibilităţii în piaţă.

"Ne mândrim cu aproape 30 000 de ore de consultanţă oferite agenţilor economici şi aproape 200 de controale efectuate de autorităţile în domeniu şi trecute cu bine de clienţii noştri. Este dovada profesionalismului nostru, exact ceea ce ne doream atunci când am fondat Green Environment Support: să găsim cele mai eficiente soluţii ce pot fi implementate pentru a respecta pe deplin legislaţia, totodată eficientizând costurile agenţilor economici. Astfel, ajutăm şi mediul înconjurător, dar şi mediul de afaceri", spune CEO-ul companiei.

Green Environment Support este certificată pentru sistemul de management de mediu conform EN ISO 14001:2015 şi EN ISO 9001:2015 de către SRAC Certpartener IQNet, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb