Companiile îşi prezintă noutăţile la CERF 2005

Ziarul BURSA #Media-Advertising / 22 aprilie 2005

Orange - oraşul viitorului

Orange România este prezentă cu un stand special conceput pentru a oferi o imagine a unui oraş al viitorului, în care există o mobilitate completă pentru comunicarea în mediul de afaceri, iar posibilităţile de distracţie şi relaxare sînt inedite şi inovative, adaptate stilului dinamic de viaţă al tinerilor. Astfel, vizitatorii se pot relaxa pe un fotoliu de masaj şi pot viziona un film ce prezintă viziunea Orange despre comunicare, în timp ce îşi reîncarcă telefonul folosind un panou unde exis-tă încărcătoare pentru o ga-mă foarte bogată de telefoane.

Serviciile 3G sînt de asemenea prezente în standul Orange. Pot fi încercate videotelefonia, videoconferinţa cu 3 participanţi şi accesul la Internet de pe telefoanele compatibile 3G Nokia 6630 şi LG 8150. Doritorii pot testa Mobile Office Card-ul EDGE care împre-ună cu laptopul reprezintă solu-ţia optimă de conectare la e-mail, Internet şi Intranet pentru cei care se află în deplasare.

Tot la CERF pot fi testate în premieră două noi servicii ce vor fi lansate în curînd de Orange în România - Ghidul zonei şi Monitorizare flotă, servicii bazate pe tehnologia LBS (Location Based Services).

În aria serviciilor adresate mediului de afaceri, Orange şi RIM (Research in Motion) prezintă soluţia BlackBerry, o extensie a contului de mail de la birou pe un echipament mobil de comunicare - Handheldul BlackBerry 7290.

Începînd din data de 20 aprilie, Orange scade tarifele pentru serviciile de date mobile (EDGE/GPRS) cu pînă la 40% şi extinde acoperirea EDGE cu 4 oraşe, EDGE fiind acum disponibil în Bucureşti, Timişoara, Cluj Napoca, Braşov, Constanţa, Plo-ieşti, Craiova şi Oradea.

Samsung îşi prezintă noile monitoare

Samsung şi distribuitorul său de produse IT, Deck Computers, au prezentat noile monitoare care au tehnologii inovatoare cum ar fi Magic Stand, MagicSpeed2, Picture-in-Picture sau Picture-by-Pic-ture. Pentru cei mai preten-ţioşi utilizatori, Samsung lansea-ză pe piaţă o adevărată capodoperă: monitorul LCD-TFT 750P.

Seria 193P plus apare pe piaţă după seriile 173P/193P, a căror valoare a fost recunoscută de decernarea mai multor premii. Samsung îi fascinează o dată în plus pe utilizatori cu tehnologia Magic. Cel mai bun raport de contrast la nivel mondial - 1000:1 - şi cel mai rapid timp de reacţie, de 8 milisecunde, creează imagini vii şi extrem de clare. Noile monitoare LCD cu ecran lat de la Sam-sung, SyncMaster 460PN şi SyncMaster 400PN, se pot lăuda cu un raport de contrast de 800:1 şi res-pectiv 600:1, şi un unghi de vizionare de 170 grade.

Samsung a introdus pe piaţă şi monitorul consumer-friendly SyncMaster 730B/930B, care are cel mai rapid timp de reacţie din lume. SyncMaster 242MP are un design luxos şi îngust, wide view la 24" şi rama îngustă. Modelul dis-pune de caracteristici precum Picture-in-Picture şi Picture-by-Picture, deci utilizatorul poate în acelaşi timp să urmărească programe TV, să îşi verifice mesajele de e-mail sau să vadă programele sportive.

RCS oferă Digi TV

Digi TV de la RCS este o conexiune TV digitală prin satelit, în sistem DTH (Direct-to-Home), independentă de soluţiile clasice de transmisie a programelor, destinată oricărui consumator de televiziune, din orice loc al ţării. Digi TV oferă pe lîngă televiziunea clasică şi alte servicii cu valoare adă-u-gată: EPG (Electronic Program Guide), e-mail (prin care se pot transmite mesaje personalizate abo-natului), blocarea accesului cu parolă la anumite programe, precum şi posibilitatea de selectare a limbii de vizionare a unui program străin.

Astral Telecom lansează Astral Digital

Astral Telecom lansează serviciul de televiziune digitală Astral Digital. Astral Digital se adresea-ză pentru început doar clienţilor de servicii de televiziune prin cablu Astral din Bucureşti şi cuprinde patru pachete opţionale, suplimentare ofertei existente în acest moment.

Zapp te conectează la generaţia următoare de tehnologii

Zapp, primul furnizor de servicii de comunicaţii mobile în bandă largă la nivel naţional, oferă vizitatorilor o experienţă unică a capabilităţilor 3G ale reţelei sale CDMA2000 1xEV-DO. Astfel, la standul Zapp pot fi testate zilnic soluţii avansate de date, precum transmisiile video mobile live de înaltă calitate pe laptop şi PDA, sau aplicaţiile Zapp Me.

În plus, la standul Zapp sînt prezente aplicaţiile ce alcătuiesc catalogul Zapp Me, reprezentat metaforic printr-un chioşc de difuzare a presei, ce semnifică multitudinea de opţiuni pe care le oferă acest serviciu bazat pe teh-no-logia BREW. Vizitatorii pasionaţi de cele mai noi tehnologii vor putea testa soluţia Push-to-talk, care transformă telefonul mobil într-o staţie de emisie-recepţie, per-miţînd efectuarea rapidă şi facilă de apeluri individuale sau în grup.

Zapp a pregătit şi un concurs cu cadouri atractive, la care vizitatorii pot participa prin completarea unei cărţi poştale cu impresii des-pre standul Zapp. Marele premiu este un modem Z010, plus un abonament Zapp Internet Express 100 pe un an.

Zapp lansează oferta promoţională Zapp Internet Express, prin care toţi cei care optează în perioada 20 aprilie - 30 iunie 2005 pentru un abonament la acest serviciu beneficiază de preţul special de 69 USD pentru modemul Z010, precum şi de bonusuri de 50 de ore de acces la Internet pentru Zapp Internet Express 15, respectiv 100 de ore pentru Zapp Internet Express 100. Bonusul se acordă la activare şi se reportează de la o lună la alta, pînă la epuizare, în limita a 12 luni.

Zapp Internet Express este primul serviciu de comunicaţii mobile în bandă largă la nivel naţional, bazat pe tehnologia CDMA2000 1xEV-DO (Evolution Data Optimized), care permite transferuri de date cu viteze de pînă la 2,4 Mbps. Serviciul Zapp Internet Express este disponibil în reţeaua comercială Zapp în două variante: Zapp Internet Express 15 (abonament lunar 19 USD, 15 ore de Internet incluse) şi Zapp Internet Express 100 (abonament lunar 39 USD, 100 de ore de Intenet incluse). Traficul suplimentar de date se tarifează cu 2 cenţi/minut.

De asemenea, Zapp anunţă lansarea noului abonament Zapp 14All (Zapp One For All), destinat cu predilecţie segmentului de consumatori individuali. Pentru o taxă lunară de abonament de 4 USD, abonaţii pot beneficia de tariful unic 0.14 USD/minut, atît în reţea, cît şi în afara reţelei, indiferent de oră sau zi.

Siemens Communications - soluţie de sincronizare a telefonului mobil sau a PDA-ului cu serverul de la birou

Compania Siemens Communications a lansat Siemens Mobile Office @vantage - o soluţie de sincronizare a telefonului mobil sau a PDA-ului cu serverul de la birou, care poate menţine utilizatorii conectaţi cu munca de la birou atunci cînd sunt în mişcare.

Noua soluţie - de ultimă generaţie - permite primirea şi trimiterea de e-mailuri în timp real, accesul şi sincronizarea cu organizatorul clientului de e-mail şi filtrarea mesajelor de e-mail.

"Siemens Mobile Office @vantage oferă utilizatorilor o libertate de mişcare deosebită şi un control 24/24 asupra aplicaţiilor de tip office folosite cu preponderenţă la birou. Prin intermediul acestei so-luţii, oamenii de afaceri sau cei care folosesc aceste aplicaţii pot rămîne în contact permanent cu munca lor", a declarat Ştefan Moise, director Siemens Communications.

Potrivit reprezentanţilor compa-niei, punctul forte al aplicaţiei Siemens este faptul că aceasta funcţionează indiferent de tipul conexiunii prin care terminalul mobil accesează Internetul, fie CSD, GPRS, UMTS, LSN, sau W-LAN.

De asemenea, un alt avantaj al aplicaţiei Siemens, prin comparaţie cu alte aplicaţii similare gen BlackBerry, este faptul că asigură securitatea datelor transferate prin e-mail. Cerinţele necesare pentru a instala Siemens Mobile Office @vantagepwe sunt un computer, Procesor Pentiun 1Ghz, 1Ghz memorie, 1 GB spaţiu hard disk liber, Windows2000/2003 Server şi acces administrativ la domeniul Windows al serverului de tip Exchange. La standul Siemens de la CERF pot fi admirate şi ultimele modele de telefoane mobile prezentate luna trecută la CeBIT.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb